TAJLAND-KAMBODŽA-VIJETNAM

TAJLAND/BANGKOK – AYUTTAYA-KOH CHANG KAMBODŽA/ANGKOR WATT/SIEM REP – PNOM PHENN VIJETNAM/HO ŠI MIN
18 DANA  AVIONOM


Termin putovanja:
27.11.-14.12.2018.

1. dan: Beograd
Direktan let iz Beograda i konekcija na medjunarodni let za Bangkok. Transfer do hotela u Bangkoku.Noćenje.
2. dan: Bangkok / TAJLAND
Doručak. Fakultativno razgledanje Bangkoka sa reke Chao Praja. Stari deo Bangkoka, favele i život na vodi, muzej kraljevskih brodića i najstariji hram u Bangkoku Wat Arun (hram sunca), Wat Poo – hram ležećeg bude i Wat Saket (Golden Mount). Nakon završenog razledanja slobodno vreme. U večernjim satima opcioni odlazak u Pat-Pong, najinteresantniji kvart Bangkoka. Noćenje.
3.dan: Bangkok
Posle doručka fakultativni, celodnevni izlet – obilazak plutajuće pijace , poseta hramu tigrova, u povratku obilazak mosta na reci Kvaj. Povratak u Bangkok u popodnevnim satima. Noćenje.
4. dan: Ayuttaja - Bangkok
Dorucak. Napustanje sobe. Fakultativni izlet u Ayuttaya-u. Nakadašnja prestonica Tajlanda, bivšeg Siam kraljevstva. Tom prilikom posetićemo mnoštvo hramova i ostataka palata. U popodnavnim satima povratak u Bangkok. Noćenje.
5. – 8. dan: Koh Chang (3 noćenja)
Doručak. U jutarnjim satima odlazak autobusom do mesta odakle se ide ferijem do ostrva Koh Chang (vožnja autobusom u trajanju od oko 7sati). Smeštaj u hotel. 3 Noćenja.
Boravak na ostrvu bogatom florom i faunom i čuven po usamljenim plažama.
Mogućnost fakultativnog izleta/trekkinga na jedan ili dva vrha ovog ostrva i ujedno nacionalnog parka, na planinu Jon i na planinu Salakpet. Svaki od ova dva trek-a traje po jedan dan. Itinerer puta na licu mesta sa lokalnim vodičem.
8.dan: Koh Chang – Siem Reap/ KAMBODŽA
Napuštanje ostrva i dolazak do graničnog prelaza sa Kambodžom. Granične formalnosti i nastavak puta do grada Siem Reap. Vožnja u približnom trajanju od 8sati, u zavisnosti od graničnog prelaza. Smeštaj u hotel. Noćenje.
9. Siem Reap
Doručak. Slobodne aktivnosti uz mogućnost organizovanog razgledanja ovog grada. Noćenje.
10.dan: Siem Reap – Angkor Watt – Siem Rep
Doručak. Fakultativni izlet – Angkor Watt. Bus prevoz. Angkor predstavlja kompleks sa vise od 1000 hinduistickih i budistickih hramova i palata. Najpoznatiji među njima je Angkor Wat. Zauzimajući površinu od 400 km2, uključujući i zelenu površinu, Angkor sadrži zadivljujuće ostatke nekoliko prestonica Kmerskog carstva od IX do XV veka. Zatim Phnom Bak Heng, Banteay srei hindu, Angkor Wat, Banteay Samre, Ta prohm, Preah Khan, Srah Srang, Elephant Terace... Hram potpuno stopljen sa prirodom. Povratak u hotel.Noćenje.
11. dan: Siem Reap – Pnom Phen
Nakon doručka, putovanje autobusom prema Pnom Penu, turističkom gradiću Kambodže. Vožnja u trajanju oko 7 sati. Smeštaj u hotel. Noćenje.
12. dan: Pnom Phen
Doručak. Pešačko razgledanje grada i uživanje u lokalnim specijalitetima. Slobodne aktivnosti. Noćenje.
13. dan: Pnom Phen – Ho Si Min (Saigon) / VIJETNAM
Doručak. Bus prevoz do Ho Ši Mina, najveceg grada Socijalisticke republike Vijetnam.Voznja u trajanju oko 6 sati. Transfer do hotela. Upoznavanje uz pešačko razgledanje ovog impozantnog grada. Noćenje.
14. Ho Si Min – opciono delta Mekong – Ho Si Min
Doručak. Fakultativni izlet deltom reke Mekong., koja je I najduža azijska reka, nalazi se na samom jugu Vijetnama I uliva se u Kinesko more. Uz put prolazimo vijetnamska sela I predivne prirodne predele. Smeštaj u hotel. Noćenje.
15. Ho Si Min – opciono CI CU tuneli – Ho Si Min
Doručak. Fakultativni izlet CI CU tunelima., koji su dugački više od 200km, udaljeni oko sat vremena od glavnog grada. Ovo je jedna od najposećenijih atrakcija Vijetnama, jer su tu Vietkongovci živeli i skrivali se od američkih vojnika i predstavljaju iskopana podzemna skloništai mesta odakle su gerilci delovali. Noćenje.
16.Ho Si Min – opciono Halong Bay – Ho Si Min
Doručak. Fakultitivni obilazak zaliva Halong Bay sa uključenim ručkom. Halong Bay, zaliv koji je uvršten pod Unesko baštinu, gde se plovi po fascinantnoj tirkiznoj vodi zaliva i prirodnim mestima, jedan je od preporučenih izleta za one koji borave u Ho Si Minu.Halong City je udaljen oko 4sata voznje od Ho Ši Mina. Noćenje.
17. /18. dan: Ho Si Min – Beograd
Doručak. Transfer do aerodroma i medjunarodni let sa konekcijama do Beograda

 


CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1370€

za plaćanje gotovinom

  u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Inteze 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Smeštaj u hotelima*** lokalne kategorizacije na bazi doručka, uz mogućnost upita za smeštaj u hostele uz umanjenje cene aranžmana.
- 4 noćenja u hotelu u Bangkoku u 1/2 sobi
- 3 noćenja na ostrvu Ko Chang u hotelu ili bungalovu u 1/2 sobi
- 3 noćenje u Siam Reap u hotelu u 1/2 sobi
- 2 noćenja u Pnom Penn u hotelu u 1/2 sobi
- 3 noćenja u Ho Ši Minu u hotelu u ½ sobi
- Ukoliko postoji zahtev za višu kategorizaciju smeštaja, doplata se vrši na upit, kao I doplata za 1/1 sobu
- avio prevoz na relaciji Beograd-Bangkok, Ho Ši Min-Beograd
- razgledanja gradova navedenim u programu putovanja
- autobuski prevoz i transferi navedeni u programu putovanja
- organizacija čitavog putovanja i predstavnik organizatora na putovanju

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- avio takse u vrednosti od 220e
- vize za Kambodžu (37usd) i Tajland (30e)
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- bakšiš i lični troškovi
- ulaznice za muzeje, kulturno istorijske spomenike, gradski prevoz
- fakultativni izleti navedeni u programu putovanja:
- 1.Razgledanje Bankoga sa lokalnim vodičem- 20e
- 2.Obilazak Ayuttaye- 25e
- 3. Poseta plutajuće pijace i hramova tigrova u Bangkoku- 35e (posebno se naplaćuju ulaznice, na licu mesta od 25-50e)
- 4.Trekking na jedan ili dva dana na ostrvu Koh Chang- oko 25e po danu, u zavisnosti od veličine grupe
- 5.Poseta Angkor Watt u Kambodži- 45e
- 6.Plovidba deltom reke Mekong u Vijetnamu- 40e
- 7.Poseta Ču Či tunela u Vijetnamu- 35e
- 8.Plovidba Halong Bay-om uz uključen ručak- 30e.

 

 

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate. ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati. Gotovinski. cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. kompletna uplata je do popune mesta, a najkasnije mesec dana pre puta.
NAPOMENE:
Cene u trokrevetnim sobama u jednake cenama pomenutim za dvokrevetne sobe. Rani check in, kasni ckeck out, susedne i povezane sobe u hotelu nisu zagarantovane. Deljenje aranžmana nije dozvoljeno, za usluge koje nisu iskorišćene nije moguć povraćaj novca. U slučaju manjeg broja prijavljenih cena će se korigovati uz dogovor grupe. U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana. Prijave najkasnije 30 dana pre polaska. Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima. U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana. Organizator garantuje cenu ukoliko putnik isplati ceo iznos za avio karte. Nakon kupovine, avio karte je nemoguce refundirati. U Slučaju odustajanja, a avio karte kupljene I bukiran smeštaj na navedenim lokacijama , akontacija se ne vraća. Prijavljeni u tom slučaju treba naći zamenu. Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa. Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika.
Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Calypso Tours International. Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Tajland. Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.
U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 10 dana pre polaska. U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Calypso Tours International ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualnu materijalnu štetu (kradju, gubitak stvari...) ili bolest putnika. Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Postoji mogućnost promene itinerera na letovima, promene ruta putovanja ali uz obilazak svih navedenih mesta i lokaliteta navedenih u programu, sa čim se ne smanjuje atraktivnost putovanja. Učesnici ture moraju biti psihofizicki spremni za put, kao i na eventualne promene i improvizacije na terenu Kalkulacija je radjena na bazi minimum 16 prijavljenih putnika. Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja CalypsoTours International i YUTA standardi. ROK ZA PRIJAVU JE 30 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
Cenovnik br 1. od 01.09.2017.
Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja T.A.Calypso Tours International po članu 63. Zakona o turizmu
Licenca OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine