VIVA L' ITALIA

TOSKANA-RIM-VENECIJA
PADOVA-FIRENCA-SAN ĐIMINJANO-SIJENA-RIM-VENECIJA

7 DANA – AUTOBUS

Polazak: U PRIPREMI

1-2.DAN Beograd-Padova-Firenca
Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Italiju u jutarnjim časovima. Kraći odmor i obilazak Padove. Smeštaj u hotel u Firenci ili bližoj okolini. Popodne odlazak u Firencu, grad Mikilenđela, Leonarda Da Vinčija, Donatela. Firenca je kolektiva renesanse, najatraktivniji i najposećeniji turistički grad italije. Razgledanje grada sa vodičem: Piazza del Duomo, Galeri Uffizi, Ponte Vecchio, Loggia della Signoria... Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje...
3.DAN Firenca-San Điminjano-Sijena-Rim
Doručak. Obilazak srednjovekovnog gradića San Điminjano kojim dominira 14 visokih kula zbog čega se još i naziva “srednjovekovni Menhetn“. Nalazi se u toskanskom predelu brda i bregova danas zaštićen kao kulturno dobro. Obilazak Sijene, grada poznat po očuvanom srednjovekovnom jezgru . Doba 13. i 14. Veka dočaraće monumentalni Trg Kampo sa Palatom publico, Trg Duomo sa sijenskom katedralom, crkva Sv. Domenika. Nastavak putovanja . Dolazak u Rim u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
4.DAN Rim
Doručak. Polazak u 08:00h na pešačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem - tura „Antički i barokni Rim“: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kapidoljo, Trg Republike, Trg Barberini, Fontana di Trevi… Slobodno popodne. Povratak u hotel. Noćenje.
5.DAN Rim- Venecija (Lido di Jesolo)
Doručak. Pre podne fakultativni odlazak u Vatikan. Obilazak znamenitosti Vatikana, bazilika sv. Petra u kojoj se nalazi Pieta i Mikelanđelova Sikstinska kapela. Vatikan je čuven i po trgu Sv.Petra kojeg je projektovao veliki Bernini, koji je okružen kolonadama, i sastoje se od 284 stuba poređanih u četiri reda, a na kolonadama su pak 162 statue svetaca. Polazak za Veneciju oko 15h. Dolazak u Lido di Jesolo i smeštaj u hotel. Noćenje.
6-7. DAN Venecija(Lido di Jesolo)-Beograd
Doručak. Polazak u razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Duždeva palata, trg i crkva Sv.Marka, Most Rialto, Crkva Santa Maria della Salute... Slobodno vreme za šetnju i šoping. Oko 15h polazak za Palmanovu sa posetom jednom od najvećih outleta. Nastavak puta, noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa pauzama radi odmora. Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: u prirpemi

Aranžman obuhvata :
- Prevoz autobusom turističke klase (klima, video)
- 1 noćenje sa doručkom /kontinentalni/ u hotelu 3* u okolini Firence (Montekatini Terme)
- 2 noćenja sa doručkom /kontinentalni/ u hotelu 3* u širem centru Rima
- 1 noćenje sa doručkom /kontinentalni/ u hotelu 3* u okolini Venecije (Lido di Jesolo)
- Razgledanja prema programu
- Troškovi organizacije i vođstva puta

Aranžman ne obuhvata:
- Doplatu za 1/1 osobu 75€ (na upit)
- Boravišnu taksu u hotelu 3* u Rimu 5€ po osobi dnevno, Montekatini Terme 2€ po osobi dnevno i Lido di Jesolu
- Ulaznice za kulturno – istorijske znamenitosti
- brodić do Venecije cca 12€
- Fakultativni obilasci:
* Vatikan - vodič+ulaznice+slušalice 40€ (min. 20 osoba)
- Međunarodno putno osiguranje.
- Individualne troškove putnika