Evia Edipsos hoteli

LETO 2017 – GRČKA – Tamo gde Grci letuju
EVIA | EDIPSOS | Izvor života

 

EVIA je drugo po veličini ostrvo u Grčkoj i treće u istočnom Mediteranu, nalazi se na oko 150 km
južno od Paralije. Dužina ostrva je 180 km, širina od 7-50 km. Prostire se uz obalu Beotije i Atike od
severnih Sporada, pa do ostrva Andros nadomak Kiklada. Nalazi se na jednom od najvažnijih pomorskih puteva Sredozemlja. Zahvaljujući ogromnom prirodnom bogatstvu i povoljnom položaju, spada u najrazvijenije oblasti stare Grčke, a prestonica Halkida, jedan je od najuticajnijih antičkih gradova. Velike kolonije Evia je imala na Halkidikiju, južnoj Italiji i na obali male Azije. Bogata flora i fauna, povoljni klimatski uslovi, bogata duga sezona, mnoštvo prelepih plaža i termalnih izvora cine Eviju jednom od najpopularnijih destinacija među Grcima. Severna obala ostrva blago se spušta u more stvarajuci slike fascinantne lepote. Ova oblast doživela je snažan turisticki razvoj poslednjih decenija. Posebno mesto zauzimaju Pefki, Limni, Edipsos.
EDIPSOS se nalazi u severo evijskom zalivu. Ovaj šarmantan gradić je smešten na zelenim obroncima brda Telethriou. Sama pozicija ovog grada presdstavlja prelepu kombinaciju planina i mora, zelenih boja i tirkizno plave boje. Priča o Edipsosu počinje još od antičkih vremena, a prvi put se javlja u delima Strabo-a i Pliutarch-a. Bilo je to omiljeno mesto za odmaranje rimskih imperatora i generala, kao što su Hadrian, Marcos Aurelius i Sulla. Legende koje su kružile o lekovitosti edipsoskih izvora su doprinele da ovo mesto stekne širu popularnost s početkom XX veka. Plejada čuvenih i slavnih istorijskih licnosti, kao što su Čerčil, Onasis, Kalas, Greta Garbo itd... su posetili ovo mesto i uživali u svim blagodetima koje nudi. Na teritoriji opštine postoji 752 izvora tople vode, što je čini atraktivnom turističkom destinacijom. Banje na tim prostorima datiraju od pre 20.000 godina. U Edipsosu ima preko 6.000 stanovnika. I dan danas, ovo je mesto koje privlaci ogromnu pažnju turista iz svih delova sveta. Ovo je prava prirodna oaza mira i uživanicije. Zato ne propustite priliku da priuštite sebi ovu destinaciju po veoma atraktivnim cenama.

CENE U PRIPREMI

Hotel Artemision 2* www.hotelartemision.gr
Hotel Artemision se nalazi u srcu Edipsosa, na manje od 150m od obale i isto toliko od banjskih izvora. Kompletno renoviran, sa 53 sobe, koje su za smeštaj do 3 osobe. Sve sobe imaju televizor, frižider, klimu i balkon sa pogledom na park ili predivno morsko plavetnilo Evie. Doručak je švedski sto (buffet style), a ručak se služi u obližnjem restoranu.

Hotel Efstratios 2* www.efstratioshotel.gr
Hotel Efstratios se nalazi u srcu Edipsosa, na manje od 100m od obale i isto toliko od banjskih izvora. Ima 27 kompletno uređenih soba (imaju televizor, frižider i klimu). Doručak je švedski sto (buffet style), a ručak se služi u obližnjem restoranu.

 

Boutique Hotel Iris www.hoteliris.gr
Hotel Iris se nalazi u centru Edipsosa, na 50m od obale i isto toliko od banjskih izvora. Nov hotel, sagrađen 2010 godine, sa 9 elegantnih soba. Sve sobe imaju LCD televizor, frižider, veliki balkon, internet.. Hotel ima spa centar sa Jakuzzijem i Hammamom. Doručak se služi u sobi (kontinentalni) a ručak se služi u obližnjem restoranu.