Garantovana realizacija fakultativnog programa

Moskva i Sankt Peterburg

8 DANA / 7 NOĆENJA

Polasci:

29.04.-06.05.2016. (PRVI MAJ U RUSIJI)
20.05.-27.05.2016.
17.06.-24.06.2016. *(BELE NOĆI U RUSIJI)*
16.07.-23.07.2016.
13.08.-20.08.2016.


1. dan Beograd – Moskva
Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let Aeroflota-a za Moskvu u 13:25 časova (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u 17:10 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Uveče obilazak Moskovskog metroa (fakultativno) u pratnji vodiča, posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje, bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima, portretima nacionalnih heroja. Noćenje.
2. dan Moskva
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Poseta muzeju Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Muzej je, posle renoviranja, nedavno otvoren povodom obeležavanja jubilarne godišnjice, 200 godina od Borodinske bitke. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan Moskva
Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Večernja Moskva, sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan Moskva – Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Transfer do aerodroma. Poletanje za Sankt Petersburg u 18:20 časova (let SU26). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 19:40 časova. Transfer u hotel. Smestaj. Noćenje.
5. dan Sankt Peterburg
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica "Aurora", Smoljni (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori, počev od Petra I, Istorijski muzej Sankt Peterburga, čuvene tamnice. Slobodno vreme. Noćenje.
6. dan Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom (u slučaju povoljnih vremenskih uslova), specifican pogled i upoznavanje sa arhitekturom grada, sa reke. Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata, sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa... . Slobodno vreme. Noćenje.
7. dan Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Izlet u Peterhof - Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura. Obilazak uključuje šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Izlet u Puškin-Carsko Selo - letnja rezidencija Ekaterine Velike, dvorac i prekrasni park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 - godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.
8. dan Sankt Peterburg – Moskva – Beograd
Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let za Moskvu u 16:40 časova (let SU 21). Dolazak u 17:55 časova. Poletanje za Beograd u 20:00 časova (let SU 2092). Dolazak u Beograd u 21:55 časova. Kraj usluge.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI u 1/2 sobi: 625€ | *675€*
Cena za decu 2-14 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj) 575€ | *625€*
Doplata za jednokrevetnu sobu 165€ | *195€*
Za treću odraslu osobu cena je ista kao za mesto u dvokrevetnoj, a smeštaj je:
- u Moskvi, u hotelu Best Western Vega 4* - u jednokrevetnoj sobi
- u St.Peterburgu, u u hotelu Moskva 4* (Park Inn Pribaltiyskaya 4*) - na dopunskom ležaju
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intese

Aranžman obuhvata:
• avio prevoz na svim relacijama letovima Aeroflota:
- 1.dan Beograd-Moskva
- 4.dan Moskva-Sankt Peterburg
- 8.dan Sankt Peterburg-Moskva-Beograd
• smeštaj u Moskvi u hotelu Best Western Vega 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom
• smeštaj u St.Peterburgu u hotelu Moskva 4* (Park Inn Pribaltiyskaya 4*) u dvokrevetnim sobama sa doručkom
• transfere prema programu;
• turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga;
• usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
• troškove organizacije aranžmana.

Aranžman ne obuhvata:
• Aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 149 €), podložno je promeni);
• Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu.
• Individualne troškove


Rok za prijavu: do 30 dana pre polaska ili do popune mesta.
Program je rađen na bazi od minimum 15 putnika
Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Falcon Tours.

Fakultativni program:

Moskva
• Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata 55 EUR*
• Sergijev pasad (bivši Zagorsk) 40 EUR
• Panorama Borodinske bitke 25 EUR
• Krstarenje rekom Moskvom 30 EUR
• Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR

St.Peterburg
• Petropavlovska tvrdjava 25 EUR
• Ermitaž 35 EUR
• Vožnja kanalima i Nevom
(u slučaju povoljnih vremenskih uslova) 25 EUR
• Puškin (Carsko selo) 45 EUR*
• Peterhof, Gornji i Donji park 45 EUR

U sve cene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice
*) Prijavljivanje i placanje izleta u Puškin (Carsko selo) i Kremlj i Oružanu palatu obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće!
Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom.

Opisi hotela
Moskva, Hotel Best Western Vega 4*: http://www.hotel-vega.ru
Hotel je u sastavu nekadasnjeg kompleksa hotela Izmailovo, danas u sklopu lanca hotela Best Western. Metro stanica je na 70-80m od hotela, voznja do Sajma traje 30 minuta i ima jedno presedanje. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, trzni centar, kao i velika pijaca suvenira. Sama voznja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pesacenjem bukvalno 25 min), sto je vazno za slobodno vreme. U ovom hotelu sve vise odsedaju nasi poslovni ljudi, jer je cena povoljna, a uslovi odlicni, 2012. godine hotel je potpuno renoviran. Doručak švedski sto.
Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* http://www.hotel-moscow.ru
Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogucnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada. Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*.
U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom.
Dorucak švedski sto.
Sankt Peterburg, Htl Park Inn Pribaltiyskaya 4* http://www.parkinn.ru/hotelpribaltiyskaya-stpetersburg (za polazak 16.07.)
Nalazi se na obali Finskog zaliva, na Vasiljevskom ostrvu, na 15 minuta voznje od centra grada, 25 km od Aerodroma Pulkovo. Gostima hotela na usluzi je i besplatan prevoz (shuttle bus) do centra grada i obratno jedanput dnevno. Hotel ima 1193 sobe, modernog dizajna, sa prekrasnim pogledom na zaliv i grad, koje su prostrane, klimatizovane, opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, Wi Fi internetom. U sadrzaju hotela je restoran RBG Bar & Grill, Lounge Bar koji radi 24 sata. Opremljeni fitness centar, sa bazenom, saunama i masažnim tretmanima. Dorucak svedski sto.

Napomene:
U slučaju izmene deviznog kursa, agencija zadržava pravo korekcije cene.
Za polazak 13.08., 8 dana let za Moskvu je u 15:00 časova (let SU 19). Dolazak u 16:15 časova. Poletanje za Beograd u 20:00 časova (let SU 2092). Dolazak u Beograd u 21:55 časova.