P E K I N G

INTERKONTINENTALNO PUTOVANJE
P E K I N G
Ciklus putovanja: Najlepše prestonice sveta
8 dana / 5 noćenja

Glavni grad najmnogoljudnije zemlje sveta, Narodne Republike Kine (1,35 milijardi stanovnika), Peking je oličenje neverovatno moćne zemlje koja se velikom brzinom razvija, bez obzira na stameno komunističko uređenje i snažno kulturno nasleđe proisteklo iz budističke i taoističke religije. Celodnevnim izletima u Pekingu i okolini (Kineski zid) upoznaćemo kinesku istoriju kroz znamenitosti iz ranodinastičkog perioda preko carske Kine do Narodne Republike Kine, kao i nama delimično nepoznatu kulturu i tradiciju koja izbija iz svake svere života Pekinga. Nebeski hram, Zabranjen grad, Letnja palata, Kineski zid, Grobnice dinastije Ming, Zoo Panda park ili Kung Fu predstava nijednog posetioca nisu ostavile ravnodušnim, kao ni mogućnost kupovine u velikim šoping molovima sa kvalitetnom najraznovrsnijom robom koja se proizvodi u Kini.


Polazak: 05.11.2015.

Povratak: 12.11.2015.


1-2.DAN (05/06.11.2015.) subota BEOGRAD – DOHA – PEKING
Sastanak na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre poletanja. Let za Peking preko Dohe (13.45č. QR 226). Sletanje u Dohu u 22.20č. Poletanje za Peking 01:45 (06.11. let QR 892). Obroci u avionu. Sletanje u Peking 14.40č. Nakon okupljanja grupe iza carinske kontrole, polazak na razgledanje trga Tijenanmen, na kome se nalaze mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se u zgradu muzeja) i obilazak Hrama neba, jednog od najlepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu, prepoznatljivog po impresivnoj ambijentalnoj arhitekturi drevne Kine, gde dominira plavi krov hrama od glaziranih pločica. Odlazak do hotela. Smeštaj. Uveče odlazak na večeru do restorana poznatog po spremanju čuvenog specijaliteta- pekinške patke. Večera. Noćenje.


3.DAN. (07.11.2015.) ponedeljak PEKING – BADALING – PEKING
Doručak. Celodnevni izlet: Vožnja do mesta Badaling (70 km) gde se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida. Obilazak za sada jedinog dela ljudskih ruku koji se vidi čak sa Meseca. Zatim sledi obilazak čuvenih grobnica moćne dinastije Ming (obilazak jedne od njih), kao i svetog puta oivičenog parovima kamenih životinja, koje simbolično čuvaju ulaz u grobnice. Ručak u kineskom restoranu. Posle ručka sledi obilazak galerije – fabrike žada. Povratak u hotel. Noćenje.


4.DAN (08.11.2015.) utorak PEKING
Doručak. Celodnevni izlet: Pre podne obilazak tajanstvenog Zabranjenog grada, sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, pravim biserima kineske i svetske arhitekture i umetnosti. Ručak u kineskom restoranu. Posle ručka nastavak izleta obilazakom raskošne Letnje palate bogate dinastije Ming, u blizini Pekinga. U povratu poseta zanimljivoj radnji sa čajevima. Slobodno veče. Noćenje.


5.DAN (09.11.2015.) sreda PEKING
Celodnevni izlet: Obilazak jedinog aktivnog verskog objekta u Pekingu- Lama hrama tibetanske budističke škole. Poseta svetski poznatog ZOO vrta “Panda park”. Zatim odlazak do Olimpijskog parka ukrašenog poslednjim dostignućima modern arhitekture, stadiona “Ptičje gnezdo” i “Ledena kocka” (veliki olimpijski bazen), kao i poseta galeriji – fabrici bisera. Noćenje.


6.DAN (10.11.2015.) četvrtak PEKING
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost posete shopping molovima. Slobodno veče. Noćenje.


7.DAN (11..11.2015.) petak PEKING
Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vreme za individualna razgledanja do večernjeg polaska na aerodrom.Transfer do aerodroma.


8.DAN. (12.11.2015.) subota PEKING-DOHA- BEOGRAD
Aerodromske formalnosti: Čekiranje 2 sata pre poletanja za Beograd preko Dohe. Poletanje 01.20č. Sletanje u Dohu 05:50č. Nastavak leta za Beograd (QR225) u 07.35č. Obroci u avionu. Sletanje u Beograd 12.45č. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 895€
Dete od 2-12god u pratnji dve odrasle osobe - popust 50€
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intese

RANI BOOKING -70€

 

Aranžman obuhvata:
- Avionski prevoz Beograd-Doha-Peking-Doha-Beograd
- Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
- 5 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu JINTAILONG PLAZA HOTEL 4* (http://tailong-plaza-business-hotel.beijinghotelchina.net/)
- Razgledanja i ulaznice prema programu
- 3 celodnevna izleta i razgledanje grada sa ulaznicama
- 1 večera i 2 ručka prema programu u kineskom restoranu
- Troškovi rezervacije putovanja, organizacije i vođenja putovanja- stalni pratioc i usluge lokalnog vodiča

Aranžman ne obuhvata:
- Aerodromske takse cca 295€ (podložna promeni, plaća se u agenciji)
- Doplatu za 1/1 sobu 165€ (na upit)
- Obavezna dnevna napojnica za lokalnog vodiča i vozača 4€ po danu (6 dana), plaća se na licu mesta
- Troškovi izdavanja vize i usluge viziranja 2000,00 din po osobi
- Međunarodno zdravstveno osiguranje 973,00 din (lica do 70 god. starosti)
- Fakultativni izlet: Poseta poznatom Crvenom pozorištu i gledanje najpopularnije Kung Fu predstave "Legenda Kung Fu-a" - Cena predstave sa prevozom:50€ (mogućnost doplate za večeru)
- Ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti
- Pića prilikom ručkova ili večera
- Individualne troškove putnika

HOTEL JINTAILONG PLAZA HOTEL 4* (http://tailong-plaza-business-hotel.beijinghotelchina.net/) je savremen poslovni objekat, dobro lociran - u centralnoj zoni Pekinga, na pešačkoj distanci do Tjenanmena. Sobe sadrže frižider, fen, tv, sef… Doručak je na bazi švedskog stola. Besplatan internet je u holu hotela. U okolini se nalazi pešačka zona, restorani, parkovi…

Korisne informacije:
*Putnicima se preporučuje da se upoznaju sa propisima i zakonima zemlje putovanja.
*Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje;
* VIZE: Za ovo putovanje državljanima Republike Srbije koji poseduju biometrijske pasoše potrebna je viza za Kinu.
Dokumenta potrebna za turističku vizu: pasoš na uvid, sa rokom važenja najmanje 6 meseci i 4 prazne stranice, fotokopija pasoša, popunjena aplikacija za vizu, 2 fotografije u boji, dokaz o zaposlenju, detaljan program putovanja i putno osiguranje, hotelski vaučer i rezervacija avio-karte.
*Klima: Proleće, kao i jesen, najlepše doba za posetu Pekinga. Prosečne dnevne temperature se kreću od 10 – 25 stepeni, jutra I večeri su nešto svežiji.
*Valute: Kina: 10CNY = 1,47 € 10 CNY = 178 din

PRILIKOM UPLATE REZERVACIJE PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE KOPIJU PRVE STRANE VAŽEĆEG PASOŠA. U SUPROTNOM, AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST AKO SE AVIO-KARTE ODŠAMPAJU SA POGREŠNIM IMENIMA, DOK PUTNICI SNOSE TROŠKOVE ŠTAMPANJA NOVIH KARATA.

Program je rađen na bazi od minimum 18 putnika

Falcon tours i Rubicon travel zadržavaju pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije Falcon tours, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Falcon Tours.