ARENA DI VERONA - MILANSKA SKALA

Muzicki vremeplov

Arena di Verona - Milanska skala
Aida - Romeo i Julija / IX Betovena simfonija

6 DANA - AUTOBUSOM


Polazak: 01.09.2015.

Povratak: 06.09.2015.

1.dan Beograd – Verona
Dnevna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Veronu u večernjim satima. Smeštaj u hotel u Veroni ili bližoj okolini. Večera. Noćenje.
2. dan Verona
Doručak. Prepodnevno razgledanje grada: gradsko jezgro, Ruševine iz rimskog perioda, od kojih je najpoznatija Arena, zatim Avgustovo pozorište, rimski most , Gavijev slavoluk, gradske zidine sa portalima Porta Borsari i Porta Leoni, trg Bra, Julijina kuća... Slobodno popodne. U večernjim časovima odlazak na operu Guiseppe Verdija ,,Aida’’ (http://www.arena.it/arena/en/shows/aida.html). Ulogu Aide izvodi čuveni kineski sopran He Hui. Ona je prvi kineski sopran kojem je pripala čast da odigra tu ulogu, sa kojom je debitovala u Beču (2008). Povratak u hotel. Noćenje.
3.dan Verona - Vićenca - Verona
Doručak. Odlazak za Vićencu, umetnički grad na severoistoku Italije poznat po arhitektonskim i umetničkim delima slavnog Andrea Paladia, a čijom zaslugom je uvršćen u UNESCO-vu svetsku baštinu. Obilazak grada: Gradski muzej-jedna od najlepših Paladijevih građevina, Palata Barbaran, Teatro Olimpico, Vila Rotonda, Bazilika Palladiana... Povratak u Veronu. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Odlazak u večernjim časovima na operu ,,Romeo i Julija’’ ,gde su se u glavnim ulogama našli tenor Giorgio Berrugi i sopran Irina Lungu, u amfiteatru Arena di Verona. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan Verona - Milano
Doručak. Polazak za Milano. Razgledanje grada: čuvena katedrala Duomo, jedna od najvećih katedrala na svetu, Milanska skala (poznata operska kuća), galerija Viktorio Emanuele, zamak Sforca, jedna od najpoznatijih italijanskih porodica u doba renesanse, bazilika Santa Maria delle Grazie (uvrštena u UNESCO-vu svetsku baštinu gde se nalazi poznata „Tajna večera" renesansnog umetnika Leonarda da Vinčija)... Smeštaj u hotel i slobodno popodne. Odlazak u večernjim časovima na koncert ,,IX Betovena simfonija’’ u operskoj kući Milanska skala (potrebno je zakazati mesta ranije). Noćenje.
5.dan Milano - Padova - Beograd
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Polazak za Padovu. Kraće razgledanje: Prato Della Valle, Basilika Svetog Antuna, Basilika Svete Justine...Slobodno vreme za šoping. Nastavak putovanja za Srbiju oko 18h. Noćna vožnja sa usputnim pauzama prema potrebi.
6.dan Srbija
Dolazak u Beograd/Novi Sad/Kragujevac u prepodnevnim satima.

CENA ARANŽMANA: 245€
Plaćanje u 6 rata (juni-novembar)u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intese

Aranžman obuhvata:
-Prevoz modernim autobusom(klima, TV)
-1 polupansion i 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu 3* u Veroni ili bližoj okolini
- 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni) u hotelu 3* u Milanu ili bližoj okolini
- Razgledanje Verone, Vićence, Milana i Padove prema programu
- troškovi organizacije I vođstva puta

Aranžman ne obuhvata:
-Doplata za 1/1 sobu – 80€ na upit
-Putno zdravstveno osiguranje ca 960,00 din
- Ulaznice: rezervišu sami putnici on-line
*za festival Arena di Verona
Aida/Romeo i Julija od 25€ (zavisno od izabranog sektora)
on-line www.arena.it
*Ulaznice za Milanski skalu od 9€ (zavisno od izabranog sektora) on-line www.teatroallascala.org
-Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
-Individualni troškovi putnika

Rok za prijavu 01.08.2015. Program je rađen na bazi od minimum 35 putnika.

Falcon tours doo zadržava pravo da u slučaju izmene cena prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u opštim uslovima putovanja agencije Falcon tours koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Falcon Tours doo.