BELGIJA & HOLANDIJA

BRISEL-BRIŽ-GENT-ANTVERPEN-ROTERDAM-DEN HAG-AMSTERDAM

6 DANA – AVIO / AUTOBUS

Polazak: 28.04.2017. 

Povratak: 03.05.2017.

1.DAN Beograd - Brisel
Skup putnika na aerodromu dva sata pre poletanja. Jutarnji let za Brisel sa presedanjem. Transfer i smeštaj u hotel. U popodnevnim časovima odlazak na panoramsko razgledanje grada: Atomium, sagrađen u obliku atoma, koji predstavlja simbol Brisela (bez ulaska), Muzejska četvrt, u kojoj se nalaze zgrada Evropskog parlamenta i zgrada Evropske komisije, katedrala Sv.Mihaila, veliki trg Grand Place sa gradskom skupštinom... Slobodno vreme. Noćenje.
2.DAN Brisel - Briž - Gent - Brisel
Doručak. Odlazak na celodnevni obilazak Briža i Genta. Celodnevni izlet autobusom za Briž i Gent, prelepe Flandrijske gradove u severnoj Belgiji, u blizini Holandske granice, čija netaknuta srednjevekovna gradska jezgra podsećaju na oživljena platna naslikana rukom starih flamanskih majstora. Odlazak za Briž, istorijsku prestonicu Flandrije, poznatu po čipkama I umetničkim zanatima, po mnogima najlepši Flamanski grad, koji je u XIV veku bio jedan od vodećih umetničkih centara zapadne Evrope. Po dolasku obilazak znamenitosti u centru grada, koji je zbog svojih kanala i divnih gradjevina na njihovim obalama prozvan “mala severna Venecija” i uvršten na listu svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a: gradska većnica iz XIV veka, najstarija u Belgiji, katedrala, Palata pravde, bazilika Sv.Krvi, mnogobrojne kuće bogatih bankara, trgovaca i zanatlija… Nastavak putovanja za Gent – grad sa bogatom istorijom. Brojne gradjevine koje svedoče o nekadašnjem bogatstvu i slavi: Gravensten – jedna od najznačajnijih tvrđava u Belgiji, crkva Sv. Nikole, Katedrala Sv. Bava, gradska većnica, Belfort toranj... Slobodno vreme. Povratak u Brisel. Noćenje.
3.DAN Antverpen - Roterdam - Den Hag - Amsterdam
Odlazak za Antverpen veliku luku na reci Šeldi, značajan ekonomski i modni centar u Evropskim razmerama, poznat po svojim radionicama za preradu dijamanata ali i kao Rubensov rodni grad, koji je u XV veku u Flandriji, preuzeo primat od Briža na privrednom, finansijskom i umetničkom planu. Obilazak centra grada: sedmobrodna gotska katedrala Notr Dam, najveća u Belgiji, gradska većnica, centralni trg Gran Place, fontana Brabo, sedišta trgovačkih korporacija u gradjevinama iz XVIII i XIX veka... Polazak za Roterdam, grad na rukavcu Rajne i njenom ušću u Severno more - najveća luka u Evropi, grad avangardne arhitekture početkom XIX veka, potpuno razoren tokom II svetskog rata i temeljno obnovljen, sa modernim poslovnim i stambenim četvrtima, Razgledanje grada. U nastavku puta panoramsko razgledanje Haga, političkog sedišta Holandije, sedište holandske vlade i rezidencije kraljice: Parlament, Palata u kojoj kralj radi, Palata mira, WTC-a i zgrada Haškog Tribunala… Nastavak puta za Amsterdam. Dolazak u Amsterdam u večernjim satima. Smestaj u hotel. Noćenje.
4.DAN Amsterdam
Doručak. Pešačko razgledanje Amsterdama sa lokalnim vodičem: staro gradsko jezgro Rokin, Trg Dam, Spui, Rembrantplain, Stopera, Viktuelinmarkt, Nacionalni spomenik, Kraljičina palata, Nova katedrala, crkva Sv. Nikole, Rembrantova kuća i trg, Kvart crvenih fenjera. Popodne fakultativni izlet do sela Zaanse Schans - tipično etno selo sa mnogim zanimljivostima, od dela gde se može videti manufaktura klompi, preko muzeja klompi i prodavnice suvenira, sireva, pa ograđenog dela sa kozama, vetrenjače koje još i rade... Noćenje.
5.DAN Amsterdam
Doručak. Dan predviđen za individualnu šetnju i upoznavanje sa gradom. Preporučujemo obilazak muzeja Van Gog (www.vangoghmuseum.nl/vgm/index.jsp?lang=nl) i Rijks (www.rijksmuseum.nl/). Noćenje.
6.DAN Amsterdam - Beograd
Doručak. Transfer do aerodroma. Jutarnji let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd u toku dana.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 495€
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu AIK banke
Plativo u 8 rata /oktobar-maj/ čekovima građana
ZA UPLATU U CELOSTI DO 25.10.2016. CENA 445€

Aranžman obuhvata:
- avio prevoz na relaciji Beograd-Brisel i Amsterdam-Beograd
- prevoz modernim turističkim autobusom (klima, TV)
- 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* zvezdice u širem centru Brisela
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Amsterdamu
- razgledanje gradova prema programu
- organizaciju i i vođstvo puta

Aranžman ne obuhvata:
- doplata za 1/1 sobu 175€ - na upit
- aerodromske takse cca 145€ (podložne promeni)
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Fakultativni izlet - Mini holandska tura - Zaanse Schans 25€ sa ulaznicom (minimum 20 putnika)
- ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- individualne troškove


Rok za prijavu: 20.03.2017. ili do popune mesta.
Program je rađen na bazi od minimum 40 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih, ne manjeg od 30, doplata je 50€.
Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Falcon Art Tours.

Ulaznice:
Briž: Mikelanđelova skulptura “Madona” 2€; Bolnica Sv.Jovan 6€; Belfort kula 6€
Brisel: Muzej lepih umetnosti 8€
Gent: Belfort Gent toranj 5€; Gentski oltar (Sv.Bavo Katedrala) 4€; Zamak Gravenšten 8€
Antverpen: Rubensova kuća 6€; Rubensove slike (Katedrala) 5€
Amsterdam: Rijks muzej 15€; Van Gogov muzej 15€; Hajneken muzej 18€; Vožnja kanalima 15€