SANKT PETERBURG
Baltik
LITVANIJA-LETONIJA-ESTONIJA - FINSKA - RUSIJA
Vilnus –Trakai - Riga –
Talin –Helsinki –S.Peterburg
9 dana avion/bus

Polazak: 29.04.2017.
Povratak: 07.05.2017.


1. dan Beograd - Vilnius
Skup putnika na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre poletanja. Let za Vilnius preko Beča u 05:20 časova. Sletanje u Beč u 06:30časova. Let za Vilnius u 10:05 časova. Dolazak u Vilnius u 12:55 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne i veče.Večera. Noćenje.

2. dan Vilnius – Trakai (30 km)
Doručak. Pre podne razgledanje grada. Vilnius je prestonica i najveći grad Litvanije. Stari deo Vilniusa, jedno od najvećih očuvanih gradskih jezgara u istočnoj Evropi, je danas na spisku svetske baštine UNESCO. Obilazak: Spomenik tri krsta, Crkva Svete Ane, Katedrala, Stari grad, Predsednička palata... U popodnevnim satima obilazak atraktivnog ostrva Trakai, na kome se nalazi dvorac iz 14.veka, koji je bio jedan od glavnih sedišta Velikog vojvodstva Litve. Dvorac na ostrvu Trakai je najznačajnija i najpoznatija znamenitost u Litvaniji. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan Vilnius – Riga (295 km)
Doručak. Polazak za Rigu, Letonija. Dolazak u Rigu u ranim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Kraći odmor. Razgledanje grada: Riški zamak, Crkva Sv.Petra, Katedrala Svete Marije, Akademija nauka... Riga je glavni grad Letonije i jedan od najlepših baltičkih gradova. Kuće u centru grada, stare više od osam vekova daju Rigi šarmantan izgled. Naročito su zanimljive zgrade izgrađene u „art nuvo" stilu , koji je bio popularan u 19.veku. To su Albertijela, Vilandijela i Elizabetijela, koje izgledaju baš kao zgrade u Beču ili Sankt Peterburgu. Sa vrha zvonika crkve Svetog Petra pruža se najlepši pogled na ceo grad. Slobodno veče. Noćenje.

4. dan Riga – Talin (310 km)
Rani doručak. Polazak za Talin, Estonija. Dolazak u Talin u kasnim prepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Kraći odmor. Razgledanje grada: gradske zidine, tvrđava Toompea, Katedrala iz 13.veka, Gradska većnica najstarija u Evropi... Najveći broj znamenitosti je u centru grada I nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme za šetnju I odmor. Noćenje.

5. dan Talin – Helsinki – Sankt Peterburg
Doručak (lunch paket). Odlazak brodom za Helsinki u ranim jutarnjim časovima. Vožnja brodom traje oko 1.5h. Dolazak u Helsinki, grad u kome ćete se uprkos hladnoj klimi uvek osećati prijatno, uz domaćine koji su neverovatno pristojni I uslužni. Obilazak grada: Trg Senatora sa Katedralom, Palatom vlade, zgradom Univerziteta I Nacionalne biblioteke, Pijačni Trg I zatvorena pijaca u južnoj luci... Slobodno vreme za šetnju I individualni obilazak grada. Polazak za Peterburg vozom u popodnevnim satima (vožnja traje oko 4.5h ). Dolazak u St.Peterburg u večernjim satima. Transfer i smeštaj u hotel. Noćenje.

6. dan Sankt Peterburg
Doručak. Razgledanje grada: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica "Aurora", Smoljni. U produzetku razgledanja grada Petropavlovska tvrđava (fakultativno), i istorijsko jezgro grada, Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori, počev od Petra I, Istorijski muzej Sankt Peterburga.... Slobodno popodne za individualni obilazak grada. Noćenje.

7. dan Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, sa preko 3 miliona eksponata , sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa... Njegova ogromna zbirka izložena je u 6 zgrada, a glavna je zgrada zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva a projektovao ga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli, smestivši ga na obalu reke Neve koja protiče kroz Sankt Peterburg, tačno preko puta zlatnih tornjeva crkve Svetih Petra i Pavla.Izlet u Peterhof, letnju carsku rezidenciju, koja svojom lepotom ne zaostaje za Versaljem. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa pozlaćenim skulpturma. Noćenje.

8. dan Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Izlet u Puškin (Carsko Selo) letnja rezidencija Ekaterine Velike. Dvorac, enterijer tog vremena i prekrasni park povrsine 34 km2. Carsko selo je poklon cara Petra Prvog svojoj supruzi u čast rođenja ćerke, buduće carice Jelizavete Petrovne. Kasnije je još jedna carica, Jekaterina Druga, napravila u Carskom selu čuveni engleski park, podigla na njegovoj teritoriji mnogo spomenika, a za svog unuka Aleksandra Prvog je naredila da se izgradi Aleksandrovski dvorac. Tako je postepeno Carsko selo postalo carska rezidencija, u suštini letnja prestonica Rusije. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan Sankt Peterburg- Beograd
Doručak. Slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma u Let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 875€
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu AIK banke na dan uplate
Mogućnost plaćanja u 8 rata (oktobar-maj) čekovima građana
RANI BUKING -40€
Pod ranim bukingom se podrazumeva uplata rezervacije do 25.10.2016.

Aranžman obuhvata:
- avio prevoz na relaciji Beograd-Vilnjus / St Peterburg-Beograd sa presedanjima
- prevoz autobusom turističke klase (klima,TV)
- vozna karta Helsinki – St Peterburg
- 8 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelima sa 3* prema programu
- razgledanje gradova prema programu u pratnji vodiča
- troškove organizacije I vođstvo puta


Aranžman ne obuhvata:
- Avionsku taksu cca 195€ (podložna promeni)
- doplatu za 1/1 sobu 190€ (na upit)
- putno osiguranje n
- Fakultativni program (minimum 10putnika):
Petropavlovska tvrdjava (u produžetku razgl.grada) 25€
Puškin (Carsko selo) 45 €
Ermitaž 35 €
Peterhof, Gornji i Donji park 45€
- ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- individualne troškove

PRILIKOM UPLATE REZERVACIJE PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE KOPIJU PRVE STRANE VAŽEĆEG PASOŠA. U SUPROTNOM, AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST AKO SE AVIO-KARTE ODŠTAMPAJU SA POGREŠNIM IMENIMA, DOK PUTNICI SNOSE TROŠKOVE ŠTAMPANJA NOVIH KARATA.

Rok za prijavu 20.03.2017. ili do popune mesta. Program je rađen na bazi od minimum 40 putnika
Falcon tours Zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa,nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznosili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje.Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije Falcon tours, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu.Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Falcon Art Tours