Kružna tura

SARDINIJA

LEPOTICA MEDITERANA
Đenova - Portofino
Livorno - Olbia - Algero - Bonifacio
8 dana - BUS/ BROD

Sardinija je drugo po veličini ostrvo Italije, posle Sicilije. Nalazi se u Sredozemnom moru, a zapljuskuje je Tirensko more na istoku. Samo 11 km severno od nje nalazi se francusko ostrvo Korzika. Glavni grad i administrativni centar ovog ostrva je Kaljari (Cagliari). Oblikovala ju je duga istorija: njome su vladali Feničani, Rimljani, Vandali, zatim kraljevstva Sicilije i Napulja... do konačnog ujedinjenja Italije 1861. godine. Sardinija, sa svojom netaknutom prirodom, i kroz vekove pa sve do današnjih dana sačuvanom lepotom i svežinom, ne ostavlja ravnodušnim svoje posetioce. Sardinija je jedinstveno, misteriozno mesto, neponovljivo, sa smaragdnim morem i belim peščanim plažama koje na trenutke zarobe stene u malim uvalama i sa svojim izuzetnim specijalitetima ostrvske kuhinje. Jedinstvenost ostrva čini i narod – Sardi, tradicionalno povučen ali ipak spreman da podeli svoju kulturu, običaje i lepotu predela.

Polazak:    20.05.2018.     BEOGRAD 18:00h
Povratak:     27.05.2018.


1-2.dan     Beograd - Đenova
Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama prema potrebi. Smeštaj u hotel (u Đenovi ili bližoj okolini, ukoliko su slobodne sobe). Kraći odmor. Razgledanje grada sa vodičem: Kraljevska palata, Trg Mateoti (nekadašnja rezidencija duždeva), Trg de Ferari sa operom i berzom, katedrala San Lorenco, via Garibaldi sa kućama bogatih aristokratskih porodica... Noćenje.
3. dan     Đenova - Portofino - Livorno - Sardinija
Doručak. Polazak za Portofino, malo naselje nedaleko od Đenove, poznato po svojoj slikovitoj ribarskoj luci. Dolazak u Portofino i slobodno vreme za individualni obilazak naselja: zamak Braun (nalazi se iznad luke), crkva Svetog Martina; crkva Svetog Đorđa, oratorijum Santa Maria Assunta. Posle podne polazak za Livorno, najpoznatiju luku regije Toskane. Dolazak u Livorno i kraći obilazak grada sa vodičem, koji je zbog svojeg jedinstvenog klasicističkog stila arhitekture, uvršten u UNESCO-vu svetsku baštinu. U 22:00h polazak feribota za Sardiniju. Noćna vožnja brodom.
4. dan     Sardinija (Olbija - Tempio Pausania - Stintino)
Iskrcavanje u Olbiji oko 07:00h ujutro. Kraći odmor. Polazak autobusom i dolazak u Tempio Pausania, šarmantni gradić prepoznatljiv po starim kućama od granitnog kamena i crkvom iz 18. veka. Poznat je po proizvodnji predmeta od plute, kao i po proizvodnji nekoliko izuzetnih sorti  vina. Nastavak putovanja za Stintino  i smeštaj u hotel oko 14:00h. Slobodno vreme.  Noćenje.
5-6. dan Sardinija
Vreme predviđeno za kupanje, sunčanje... Fakultativni izleti u Algero i Bonifacio (Korzika).  Algero se nalazi na severo-zapadnoj obali Sardinije i izdvaja se sa svojim većinskim katalonskim stanovništvom. Najpoznatije znamenitosti grada su: katedrala, ulica starog Algera, gradska marina i Toranj Sperone. Bonifacio - najjužnije mesto Francuske i verovatno najzanimljiviji grad Korzike. Sagrađen na krečnoj steni visokoj 60m, zapljuskivan morem sa tri strane, sa uskim isprepletanim ulicama koje vode kroz stari utvrđeni grad (citadela). Sa groblja mornara vidi se Sardinija a stepenicama Kralja od Aragona dolazi se do morske obale. Povratak u hotel. Noćenje.
7-8. dan Sardinija - Olbia - Livorno
Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vrmepolazak za Olbiju. Polazak feribota u 22:00h i plovidba Tirenskim morem. Iskrcavanje u Livornu oko 07:00h. Nastavak putovanja za Srbiju autobusom. Vožnja sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti. Dolazak u Beograd u noćnim časovima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 395€
PROMO CENA 365€ DO 31.10.2017
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Societe banke
Plativo u do 9 rata /oktobar-jun/ čekovima građana

 

 

Aranžman obuhvata:
-  prevoz autobusom turističke klase (AC,TV)                
- 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni)  u hotelu 3* u Đenovi (ili bližoj okolini)
- 3 noćenja sa doručkom (buffet) u Hotelu 3* na Sardiniji, Stintino ili okolina
- Palubna karta Livorno - Olbija - Livorno
- Razgledanja po programu sa vodičem
- Troškove organizacije i vođstva puta

Aranžman ne obuhvata:
- Doplatu za 1/1 sobu 135€ (na upit)
- Gradska taksa u hotelu 3* u Đenovi 2€ po osobi dnevno (plaća se na recepciji hotela)
- Fakultativni izleti (minimum 30 osoba):
    *poludnevni izlet za Algero 15€ (prevoz autobusom, usluge vodiča)
    *celodnevni izlet za Bonifacio 65€ (prevoz autobusom, povratne feribot karte, usluge vodiča)
- Doplata za kabinu na brodu po osobi - sve kabine su sa kupatilom i tušem; doplata za sedište i kabine se vrši u agenciji a rezervaciju morate izvršiti odmah prilikom prijave za putovanje:
  *sedište (obarajuće, unutar odgovarajućih prostorija na brodu) 20€
  *1/2 kabina unutrašnja 100€; 1/2 kabina spoljašnja 110€
  *1/4 kabina unutrašnja 70€; 1/4 kabina spoljašnja 80€
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- Ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti, muzeje i galerije
- Individualne troškove putnika

 

.