Kružna tura i letovanje

SARDINIJA

LEPOTICA MEDITERANA
Đenova - "Cinque Terre" - Portofino
Livorno - Olbia - Algero - Bonifacio
12 dana - BUS/ BROD

Sardinija je drugo po veličini ostrvo Italije, posle Sicilije. Nalazi se u Sredozemnom moru, a zapljuskuje je Tirensko more na istoku. Samo 11 km severno od nje nalazi se francusko ostrvo Korzika. Glavni grad i administrativni centar ovog ostrva je Kaljari (Cagliari). Oblikovala ju je duga istorija: njome su vladali Feničani, Rimljani, Vandali, zatim kraljevstva Sicilije i Napulja... do konačnog ujedinjenja Italije 1861. godine. Sardinija, sa svojom netaknutom prirodom, i kroz vekove pa sve do današnjih dana sačuvanom lepotom i svežinom, ne ostavlja ravnodušnim svoje posetioce. Sardinija je jedinstveno, misteriozno mesto, neponovljivo, sa smaragdnim morem i belim peščanim plažama koje na trenutke zarobe stene u malim uvalama i sa svojim izuzetnim specijalitetima ostrvske kuhinje. Jedinstvenost ostrva čini i narod – Sardi, tradicionalno povučen ali ipak spreman da podeli svoju kulturu, običaje i lepotu predela.

Polazak: U PRIPREMI ZA 2018 GODINU


1-2.dan Beograd - Đenova
Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Outlet Designer centar Seravalle u prepodnevnim časovima. Slobodno vreme za šoping. Nastavak putovanja za Đenovu. Smeštaj u hotel (u Đenovi ili bližoj okolini). Kraći odmor. Razgledanje grada sa vodičem: Kraljevska palata, Trg Mateoti (nekadašnja rezidencija duždeva), Trg de Ferari sa operom i berzom, katedrala San Lorenco, via Garibaldi sa kućama bogatih aristokratskih porodica... Noćenje.
3. dan Đenova - Nacionalni park „Cinque Terre“ - Đenova
Doručak. Odlazak na celodnevni izlet autobusom i vozom u Nacionalni park „Cinque Terre“ (Pet zemalja). Voz, koji polazi iz mesta Levanto, povezuje svih pet naselja, koja su zajedno sa obalom i okolnim brdima u sastavu Nacionalnog parka: Monterosa al Mare,Vernaca,Kornilija, Manarola, Riomađore. Kraće slobodno vreme u svakom od naselja, koja sa svojim neobičnostima čine Nacionalni park koji je pod zaštitom UNESCO-a. Povratak vozom i autobusom u Đenovu. Noćenje.
4. dan Đenova - Portofino - Livorno - Sardinija
Doručak. Polazak za Portofino, malo naselje nedaleko od Đenove, poznato po svojoj slikovitoj ribarskoj luci. Dolazak u Portofino i slobodno vreme za individualni obilazak naselja: zamak Braun (nalazi se iznad luke), crkva Svetog Martina; crkva Svetog Đorđa, oratorijum Santa Maria Assunta. Posle podne polazak za Livorno, najpoznatiju luku regije Toskane. Dolazak u Livorno i kraći obilazak grada sa vodičem, koji je zbog svojeg jedinstvenog klasicističkog stila arhitekture, uvršten u UNESCO-vu svetsku baštinu. U 23:00h polazak feribota za Sardiniju. Noćna vožnja brodom.
5. dan Sardinija (Olbija - Tempio Pausania - Stintino)
Iskrcavanje u Olbiji u 07:00h ujutro. Kraći odmor. Polazak autobusom i dolazak u Tempio Pausania, šarmantni gradić prepoznatljiv po starim kućama od granitnog kamena i crkvom iz 18. veka. Poznat je po proizvodnji predmeta od plute, kao i po proizvodnji nekoliko izuzetnih sorti vina. Nastavak putovanja za Stintino i smeštaj u hotel oko 14:00h. Slobodno vreme. Noćenje.
6-10. dan Sardinija
Vreme predviđeno za kupanje, sunčanje... Fakultativni izleti u Algero i Bonifacio (Korzika). Algero se nalazi na severo-zapadnoj obali Sardinije i izdvaja se sa svojim većinskim katalonskim stanovništvom. Najpoznatije znamenitosti grada su: katedrala, ulica starog Algera, gradska marina i Toranj Sperone. Bonifacio - najjužnije mesto Francuske i verovatno najzanimljiviji grad Korzike. Sagrađen na krečnoj steni visokoj 60m, zapljuskivan morem sa tri strane, sa uskim isprepletanim ulicama koje vode kroz stari utvrđeni grad (citadela). Sa groblja mornara vidi se Sardinija a stepenicama Kralja od Aragona dolazi se do morske obale. Povratak u hotel. Noćenje.
11. dan Sardinija - Olbia - Livorno
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Olbiju. Polazak feribota u 14:15h i plovidba Tirenskim morem. Iskrcavanje u Livornu oko 21:00h. Nastavak putovanja za Srbiju autobusom. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti.
12. dan Srbija
Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: U PRIPREMI

 

 

Aranžman obuhvata:
- prevoz autobusom turističke klase (AC,TV)
- 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu 3* u Đenovi (ili bližoj okolini)
- 6 noćenja sa doručkom (buffet) u Hotelu CalaRosa 4*, Stintino http://www.hotelcalarosa.it/en/index.php)
- Palubna karta Livorno - Olbija - Livorno
- Razgledanja po programu sa vodičem
- Celodnevni izlet „Cinque Terre“ (prevoz autobusom, usluge vodiča)
- Troškove organizacije i vođstva puta

Aranžman ne obuhvata:
- Doplatu za 1/1 sobu 165€ (na upit)
- Gradska taksa u hotelu 3* u Đenovi 2€ po osobi dnevno (plaća se na recepciji hotela)
- Fakultativni izleti (minimum 30 osoba):
*poludnevni izlet za Algero 15€ (prevoz autobusom, usluge vodiča)
*celodnevni izlet za Bonifacio 65€ (prevoz autobusom, povratne feribot karte, usluge vodiča)
- Vozna karta „Cinque Terre“ oko 12€ po osobi
- Klub kard na privatnoj plaži hotela 6€ dnevno po osobi (bazen sa morskom vodom, suncobran i 2 ležaljke, porodična zabava, sportske aktivnosti, razni kursevi na vodi,snek bar i restoran, parking)
- Doplata za kabinu na brodu po osobi (samo za noćnu vožnju) - sve kabine su sa kupatilom i tušem; doplata za sedište i kabine se vrši u agenciji a rezervaciju morate izvršiti odmah prilikom prijave za putovanje:
*sedište (obarajuće, unutar odgovarajućih prostorija na brodu) 10€
*1/2 kabina unutrašnja 50€; 1/2 kabina spoljašnja 55€
*1/4 kabina unutrašnja 35€; 1/4 kabina spoljašnja 38€
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- Ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti, muzeje i galerije
- Individualne troškove putnika

 

HOTEL CALAROSA 4* se nalazi u Stintinu, jednoj od najposećenijih letnjih destinacija italijanskih i stranih turista, u prirodnom parku Asinara na severozapadnoj obali Sardinije i u neposrednoj blizini atraktivne „La Pelosa“ plaže, sa svojim finim belim peskom i bistrim morem. Hotel, sa karakteristikama turističkog sela, je moderno dizajniran i opremljen da zadovolji komfor, pruži zadovoljstvo i opusti goste. Okružen je velikom baštom, sa bujnim rastinjem tipične mediteranske flore. Lepota prirode i pogled na pejzaž nasuprot hotela uokviruju očaravajuću scenografiju.
Unutar bašte su 2 bazena (jedan za decu), teniski i fudbalski teren, stolovi za stoni tenis, bicikli. Na privatnoj plaži, udaljenoj 300m od hotela, nalazi se još jedan bazen sa morskom vodom, bar i restoran. Gosti hotela mogu besplatno koristiti šatl-bus za prevoz do plaže (de na svakih 5 minuta).
Hotel poseduje 3 velika restorana, od kojih se jedan nalazi u bašti hotela, a na samoj plaži hotela je restoran sa morskim specijalitetima. Hotel poseduje 125 komforno opremljenih soba, raspoređenih u 7 zasebnih celina. Svaka soba poseduje klima uređaj, sef, SAT TV, telefon, frižider, fen. Wi Fi je dostupan u zajedničkim prostorijama hotela.
Svakodnevno se organizuju zabavne i sportske aktivnosti za odrasle i za decu: jutarnje buđenje, vodena teretana, aerobik, plivanje, tenis, ples, istezanje, vodeni ples, odbojka na pesku, gimnastika i istezanje, kanu kursevi, jedrenje, jedrenje na dasci, kabare, pozorišne predstave, tematske igre, plesne večeri... Posebno za decu je organizovano: dečije igralište, umetničke radionice, pozorište za decu, zabavna soba, bebi i junior klub, sportske aktivnosti.