VALENSIJA

 4 DANA / BUS / AVIO

Valensija je grad smešten na istoku Španije, na obali Sredozemnog mora. Glavni je grad Valensijanske španske pokrajine, kao i provincije Valensija. Prostire se na površini od 134, 65 kvadratnih kilometara, a u njoj živi oko 810 000 stanovnika. Ovo je treći po veličini grad u Španiji. Valensija je jedan og glavnih industrijskih centara u državi. Na području Valensije preovladava mediteranska klima, sa veoma toplim letima, i blagim zimama. Prosečna godišnja temperatura iznosi oko 17, 8 stepeni celzijusa.
Valensija je grad kulture, predivnih plaža, i sjajne zabave. Tu su restorani u kojima se može probati najukusnija španska hrana, kafići idealni za opuštanje i odmor, kao i noćni klubovi za sve ljubitelje noćnog života. Valensija je sjajno mesto za nezaboravno uživanje i odmor.

Polazak:     20.04. I 11.05.2018.    
Povratak:     23.04. I 14.05.2018.
    

 
1.DAN     Beograd – Temišvar – Valensija    
Polazak za Temišvar u 06:00. Vožnja sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti. Dolazak na aerodrom Trajan Vuja. Direktan let za Valensiju u 13:00h (WZ). Dolazak u Valensiju u 15:10h (po lokalnom vremenu). Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
2.DAN   Valensija   
Doručak. Odlazak na pešačko razgledanje centralnog dela grada, lokalnim prevozom:  Korida, Glavna železnička stanica, trg Gradske kuće, modernistička Centralna pijaca, La Lonha de la Seda-berza svile  najznačajnija i najbolje sačuvana građevina iz razdoblja kasne gotike u Evropi, koja je od 1996.god pod zaštitom UNESCO-a, trg katedrale. Na kraju odlazak do Gotičke kapije koja se nalazi pored korita isušene reke Turije koja danas predstavlja zelenu oazu Valensije. Zbog velikih poplava reke Turije gradske vlasti su odlučile da izmeste tok reke južno od grada. Kao posledica toga Valensija je dobila 10 km prelepih šetališta, rekreacionih sadržaja, sportskih terena i fantastičnih parkova. Slobodno vreme za šetnju i individualno upoznavanje sa gradom. Noćenje.
3.DAN   Valensija
Doručak. Slobodan dan za šetnju, šoping i ostale individualne aktivnosti.  Noćenje.
4.DAN   Valensija – Temišvar – Beograd
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma 2 sata pre poletanja. Let za Temišvar u 15:45h (WZ). Sletanje u Temišvar u 19:40h (po lokalnom vremenu). Vožnja prema Beogradu sa usputnim pauzama radi graničnih formalnosti. Dolazak u Beograd u kasnim noćnim časovima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 395€
PROMOTIVNA CENA 345€ do 31.10.2017. (ograničen broj mesta)
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom Societe banke Plativo u do 8 rata /oktobar-maj/ čekovima građana

 

Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom Beograd-Temišvar-Beograd
- avionski prevoz Temišvar-Valensija-Temišvar sa taksama low-cost avio kompanijom Wizz Air (ograničene usluge u avionu)
- 1 kabinska torba dim. 55x40x23cm – 10kg
- transfer aerodrom-hotel-aerodrom
- 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu 3* u širem centru Valensije
- pešačko razgledanje Valensije sa vodičem
- troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
- doplata za 1/1 sobu 105€ (na upit)
- doplata za prtljag:
kofer do 20 kg 60€ i kofer do 32 kg 76€
- Boravišnu taksu u hotelu (plaća se na recepciji)
- obroci, piće i grickalice tokom leta
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- karte za lokalni prevoz   
- ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti
- individualne troškove putnika

Rok za prijavu: 10.02.2018. ili do popune mesta.
Program je rađen na bazi od minimum 15 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih, putovanje se realizuje kao individualno putovanje
Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije