BALTIČKE ZEMLJE - BISERI BALTIKA

POLJSKA-LITVANIJA-LETONIJA ESTONIJA-FINSKA
KRAKOV- VILNJUS-TRAKAI-RIGA-TALIN-HELSINKI-VARŠAVA ČESTOHOVA
12 DANA AUTOBUSOM

 

Polazak: 25.04.2018. BEOGRAD 20:00h
                                  NOVI SAD 21:30h kod Lokomotive (ukoliko ima 10 putnika)
Povratak: 06.05.2018

1-2.DAN Beograd – Krakov (775 km)
Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Krakov u kasnim prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel (ukoliko su slobodne sobe). Kraći odmor. U popodnevnim satima razgledanje grada. Krakov je nekadašnja prestonica Poljske, grad spomenika i umetničkih zbirki neprocenjive vrednosti. Svake godine ovaj grad poseti preko dva miliona turista. Zamak poljskih kraljeva na Vavelskom brežuljku danas spada u najveličanstvenije i najbogatije muzeje u Evropi. U zamku se mogu razgledati mnoge kraljevske dvorane i odaje, gde se, između ostalog, nalaze gobleni „arasi“, najdragoceniji eksponati u vavelskim zbirkama, zatim kraljevska riznica, dvorski arsenal i izložba orijentalnih predmeta. Znamenitost svetskog ranga je i gotska katedrala na vavelu okružena vencem od osamnaest kapela, u kojoj počivaju poljski vladari. Krakovski stari grad je jedan veliki muzej pun dragocenosti davne arhitekture. Specijalnu pažnju zaslužuju gotska zgrada Coltegium Maius, sada muzej Jagjelonskog univerziteta, glavni trg sa drevnom tržnicom Sukjence (XIV vek) i Bogorodična crkva, koju krasi drevni oltar Vitastvoža, koji spada u najdragocenija dela evropske gotike. Krakovske građevine i umetničke zbirke pružaju jedinstven pogled kulturnih tekovina od ranog srednjeg veka do današnjih dana. Noćenje.
3.DAN Krakov
Doručak .Prepodne odlazak u obilazak Aušvica (www.auschwitz.org), koncetracionog logora iz Drugog svetskog rata koji se od 1979. nalazi pod zaštitom UNESCO-a... Popodne odlazak u čuveni rudnik – muzej soli Vjelička (www.wieliczka-saltmine.com). Rudnik je u pogonu već više od 900 godina i pod zaštitom je UNESCO-a. Nalazi se na dubini od 327m i prepun je podzemnih lavirinata i prolaza, divovskih pećina i podzemnih jezera. Tu se nalazi i predivna, bogato ukrašena kapela čija je izgradnja trajala 32 godine i u kojoj su svi predmeti izrađeni od soli. Zahvaljujući jedinstvenoj akustici slušanje muzike je ovde nezaboravno iskustvo. Na dubini od 125m nalaze se restoran i pošta, koji izgledaju i rade kao i svaka druga pošta ili restoran na površini zemlje. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN Krakov – Vilnius (790 km)
Rani doručak.Polazak za Vilnius. Dnevna vožnja sa kraćim pauzama prema potrebi. Dolazak u Vilnius u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.
5.DAN Vilnius – Trakai (30 km)
Doručak. Pre podne razgledanje grada. Vilnius je prestonica i najveći grad Litvanije. Stari deo Vilniusa, jedno od najvećih očuvanih gradskih jezgara u istočnoj Evropi, je danas na spisku svetske baštine UNESCO. Obilazak: Spomenik tri krsta, Crkva Svete Ane, Katedrala, Stari grad, Predsednička palata... U popodnevnim satima obilazak atraktivnog ostrva Trakai, na kome se nalazi dvorac iz 14.veka, koji je bio jedan od glavnih sedišta Velikog vojvodstva Litve. Dvorac na ostrvu Trakai je najznačajnija i najpoznatija znamenitost u Litvaniji. Povratak u hotel. Noćenje.
6.DAN Vilnius –Riga (295km)
Doručak. Polazak za Rigu, Letonija. Dolazak u Rigu u Smeštaj u hotel. Kraći odmor. Razgledanje grada: Riški zamak, Crkva Sv.Petra, Katedrala Svete Marije, Akademija nauka... Riga je glavni grad Letonije i jedan od najlepših baltičkih gradova. Kuće u centru grada, stare više od osam vekova daju Rigi šarmantan izgled. Naročito su zanimljive zgrade izgrađene u „art nuvo“ stilu , koji je bio popularan u 19.veku. To su Albertijela, Vilandijela i Elizabetijela, koje izgledaju baš kao zgrade u Beču ili Sankt Peterburgu. Sa vrha zvonika crkve Svetog Petra pruža se najlepši pogled na ceo grad. Slobodno veče. Noćenje.
7.DAN Riga – Talin (310 km)
Rani doručak. Polazak za Talin, Estonija. Dolazak u Talin u kasnim prepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Kraći odmor. Razgledanje grada: gradske zidine, tvrđava Toompea, Katedrala iz 13.veka, Gradska većnica najstarija u Evropi… Najveći broj znamenitosti je u centru grada I nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme za šetnju I odmor. Noćenje.
8.DAN Talin-Helsinki-Talin-Varšava(965km
Doručak (lunch paket). Odlazak brodom u Helsinki u ranim jutarnjim satima. Vožnja brodom traje oko 1.5h. Dolazak u Helsinki, grad u kome ćete se uprkos hladnoj klimi uvek osećati prijatno, uz domaćine koji su neverovatno pristojni I uslužni. Obilazak grada: Trg Senatora sa Katedralom, Palatom vlade, zgradom Univerziteta I Nacionalne biblioteke, Pijačni Trg I zatvorena pijaca u južnoj luci… Slobodno vreme za šetnju I individualni obilazak grada. Povratak za Talin brodom u kasnim večernjim satima. Nastavak putovanja za Varšavu. Noćna vožnja sa usputnim pauzama prema potrebi.
9.DAN Varšava
Dolazak u Varšavu u ranim prepodnevnim satima. Smeštaj u hotel (ukoliko su slobodne sobe). Slobodno vreme za odmor. U večernjim časovima informativna šetnja i upoznavanje sa centrom grada. Noćenje.
10.DAN Varšava – Želazova Vola (70 km)
Doručak. Razgledanje grada: Kazimježovska palata u kojoj je smešten Rektorat Varšavskog Univerziteta, Predsednička palata, spomenik Adamu Mickijeviču, Crkva Sv.Ane, jedna od najstarijih građevina Varšave. Obilazak starog jezgra grada, koji se nalazi na listi UNESCO svetske baštine: dvorski Trg sa Kraljevskom palatom I Stub kralja Sigismunda III Vase, Rinek-neobično slikovit trg sa spomenikom sireni koji je simbol Varšave… Na trgu se nalazi niz tradicionalnih poljskih restorana, kafića I prodavnica. U popodnevnim satima, fakultativni odlazak u Želazovu Volu, rodno mesto Frederika Šopena. Malo selo nalazi se nadomak Varšave. U centru mesta nalazi se prelepi park sa kućom Šopena u sredini. Šetnja ovim divnim parkom I baštama učiniće da se osećate kao da ste u nekom izdvojenom,tihom svetu. Povratak u hotel. Slobodno veče za individualne aktivnosti. Noćenje.
11.DAN Varšava-Čestohova-Beograd (1255 km)
Doručak. Polazak za Čestohovu, koja se nalazi među živopisnim jurskim stenama. Najpoznatija građevina je Manastir Sv.Pavla- Jasna Gora u kome se čuva “Crna Madona“, čudesna ikona na kojoj je predstavljena crna Bogorodica sa malim Hristom. Manastir predstavlja najznačajnije mesto hodočašća poljskih vernika, kao I stotine hiljada drugih iz katoličkog sveta. Polazak za Srbiju. Noćna vožnja sa usputnim pauzama prema potrebi.
12.DAN Srbija
Dolazak u Novi Sad/Beograd u prepodnevnim satima.

 CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 495€

PROMO CENA 450€ DO 31.10.2017

u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu

 

Aranžman obuhvata:
- prevoz autobusom turističke klase (klima,TV)
- 1 polupansion u hotelu 3* u Vilniusu
- 7 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelima sa 3* prema programu
- razgledanje gradova prema programu sa lokalnim vodičima
- troškove organizacije I vođstvo puta

Aranžman ne obuhvata:
- doplata za 1/1 sobu 160€ (na upit)
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- fakultativni izlet - Želazova Vola - 15€ (minimum 20 putnika)
- individualne troškove

Rok za prijavu: ili do popune mesta.
Program je rađen na bazi od minimum 40 putnika
Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Travel to Balkan, OTP 100/2016