INDONEZIJA

DVA BISERA
JAVA & BALI
JACARTA - YOGYAKARTA - BOROBUDUR - PRAMBANAN
- BALI - KINTAMANI - UBUD

15 DANA – AVIONOM

INDONEZIJA - država u južnoj Aziji, obuhvata veći deo Malajskog arhipelaga sa oko 18.000 ostrva, od kojih su najveći i najpoznatiji Borneo, Nova Gvineja, Java, Sumatra, i Bali kao najpoznatije turističko letovalište. Indonezija, kao niz fantastičnih ostrva okružena tropskim morima, jedna je od poslednjih destinacija na zemlji koje odolevaju pojavi globalizacije. Indonezija ima oko 300 etničkih grupa, svaka sa svojim kulturnim identitetom koji je izgrađivan vekovima. Nalazila se pod uticajima indijske, arapske, kineske i evropske kulture, dok tradicionalni javanski i balinski plesovi kao i predstave lutkarskog pozorišta (wayang) sadrže aspekte hinduističke kulture i mitologije. Najdominantniji uticaj na indonežansku arhitekturu je indijski, ali ni kineski, arapski i evropski nije zanemarljiv. Treća po brojnosti populacije na svetu, Indonezija poseduje neverovatnu kulturnu baštinu i geografske destinacije koje tek treba da se istraže.

Polazak: 25.11.2016.

Povratak: 09.12.2016.

1.DAN Beograd - Doha
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre poletanja aviona. Let za Dohu u 11:20h. Dolazak u Dohu u 18:30h.
2.DAN Doha - Jacarta
Nastavak putovanja letom iz Dohe u 02:45h. Sletanje u Jacartu u 15:35h (po lokalnom vremenu). Doček predstavnika agencije na aerodromu. Transfer do hotela. Smeštaj u sobe. Odmor i kraća večernja šetnja. Noćenje.
3.DAN Jacarta
Doručak. Jacarta - glavni i najveći grad Indonezije nalazi se na ostrvu Java, a puni naziv grada je Posebna prestonička teritorija Jacarta. U gradu i okolini živi oko 24 miliona stanovnika, značajan je ekonomski i politički centar, ali i popularna turistička destinacija. Odlazak na razgledanje grada: Nacionalni muzej, najstariji muzej u Indoneziji sa izuzetnim kamenim, bronzanim, keramičkim i ostalim kolekcijama; Nacionalni spomenik (Monas) - ikona Jacarte, sa zlatnim vrhom i sijanjem tokom noći; Fatahillah Square u istorijskom centru grada; SundaKelapa Harbour - luka u kojoj se odvija glavna razmena i kupoprodaja začina... Slobodno popodne. Noćenje.
4. DAN Jacarta - Yogyakarta - Borobudur
Doručak. Napuštanje hotela i transfer do aerodroma. Jutarnji let za Yogyakartu. Po sletanju prihvat putnika na aerodromu i polazak prema gradu. Yogyakarta je provincija kojom i dan danas upravlja sultan naslednik prekolonijalne monarhije. Kulturno je čvorište Javanske kulture i tradicije, centar tradicionalnog i modernog lutkarstva, poznat po svojoj javanskoj likovnoj umetnosti i rukotvorinama ... Odlazak na razgledanje najvećeg budističkog hrama Borobudur (pod zaštitom UNESCO-a). Hram je veličanstveni i jedinstveni spomenik od svih drevnih arhitektonskih spomenika, izgrađen u periodu 750-850. godine po nalogu Samaragunte, kralja iz dinastije Sailendra, pripadnika dela indijske dinastije koja je bila poznata po izgradnji hramova. Hram u obliku piramide sa vrhom u obliku cveta lotosa sadrži veliki broj simbola i zagonetnih poruka koje nisu još sve razjašnjene. Napušteni hram je otkriven 1814. godine, i nedavno u potpunosti restauriran od strane UNESCO-a. Takođe ćete obići hram Pawon iz 8. veka kao i Mahayana budistički hram Mendut. Povratak u grad i smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
5. DAN Yogyakarta - Prambanan
Doručak. Poseta kompleksu Keraton - sultanove palate izgrađene u stilu Javanske arhitekture, precizno planirane da prikazuje javanski kosmos, pa svaki ulaz, dvorište ili drvo ima specifično simbolično značenje. Izgradnja je počela 1755. godine i trajala skoro 40 godina. Palata i dalje služi kao rezidencija sultanu i njegovom sudu, ali veći deo palate i čitavog kopleksa je muzej. Odlazak na razgledanje hrama Prambanan, najvećeg hindu hrama u Indoneziji, izrađenog u 9. veku po nalogu kralja Rakaj Pikatana iz dinastije Sandžaja. Hram pod zaštitom UNESCO-a, posvećen je trojstvu bogova: Brahma, Vishnu i Shiva. Posle erupcije vulkana Merapija, veličanstveni kompleks hramova prekriven pepelom pao je u zaborav. Predpostavlja se da je ceo kompleks imao 224 hrama, a do danas je obnovljeno samo jezgro kompleksa koga čine 3 glavna, 3 sporedna i 8 manjih hramova. Povratak u hotel. Noćenje
6. DAN Yogyakarta - Bali
Doručak. Napuštanje hotela i transfer do aerodroma. Popodnevni let za Bali. Po dolasku na Bali, doček predstavnika agencije, transfer do hotela i smeštaj. Bali - predivno ostrvo jedinstvenog kolorita i najveća turistička destinacija u zemlji, poznato je i po svojim visoko razvijenim umetnostima (tradicionalni i moderan ples, skulpture, slikarstvo, koža, obrada metala, muzika). Bali je deo Koralnog trougla - oblasti sa najvećim biodiverzitetom morskih vrsta i sa preko 500 koralnih grebena, pa nudi širok spektar mesta za ronjenje. Slobodno vreme za odmor, kupanje... Noćenje.
7-13. Bali - Kintamani - Ubud
Doručak. Slobodno vreme za odmor, kupanje... Noćenje.
U slobodnom vremenu možete izabrati:
* Celodnevni fakultativni izlet sa ručkom Kintamani&Ubud. Kintamani - živopisna sela na Batur visoravni, 1.500 m iznad nivoa mora. Pored predivnog pogleda na aktivni vulkan Mount Batur i jezero Batur, videćete kuće građene u tipičnom balinežanskom stilu, a svako od 6 sela je poznato po nekom od umetničkih zanata. Stanovnici sela su tradicionalni balinežani, topli, prijateljski i dobronamerni. Ubud, izuzetan grad u srcu ostrva. Više od veka je bio nadmoćan centar primenjenih umetnosti, plesa i muzike, a sada je centar pesnika, umetnika, kolekcionara umetničkih vrednosti, ljubitelja prirode. Mnoge poznate ličnosti šetaju njegovim ulicama i odsedaju u luksuznim hotelima u gradu. Posetićete: selo Mas, poznato po rezbarijama od drveta; plantažu eco kafe, gde ćete imati priliku da probate čuvenu luvak kafu; svetu šumu majmuna, gde žive divlji majmuni; Kraljevsku palatu u centru Ubuda...
* Celodnevni fakultativni izlet sa ručkom Tanah Lot&Jatiluwih. Pura Luhur Tahan Lot jedan je od najpoznatijih hramova na moru, smešten na malom stenovitom ostrvu. Posetićete Pura Luhur Batukaru, izuzetan kompleks svetilišta usred bujne tropske šume; Jatiluwih selo, poznato po spektakularnim pirinčanim terasama. Kao kulturni predeo Balija, čiji subak sistem kao manifestacija Tri Hita Karana filozofije, uvršćen je u UNESCO-vu listu svetske baštine
14. DAN Bali - Jacarta
Doručak. Napuštanje hotela u 12:00 i transfer do aerodroma. Let za Jacartu u kasnim popodnevnim satima.
15. DAN Jacarta - Doha - Beograd
Nastavak putovanja letom iz Jacarte za Dohu U 00:10h. Dolazak u Dohu u 04:45h. Let za Beograd u 06:40h. Dolazak u Beograd u 10:20h po lokalnom vremenu.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1980 €
(Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke)

Mogućnost plaćanja u 8 rata (maj-decembar)

RANI BOOKING -90€

 

Pod ranim bookingom podrazumeva se prijava i uplata 30% od vrednosti aranžmana do 01.06.2016.

Aranžman obuhvata:
- avionski prevoz Beograd- Doha-Jacarta-Yogyakarta-Bali-Jacarta-Doha-Beograd
- transferi prema programu putovanja
- 2 noćenja sa doručkom u hotelu Millennium Sirih 4*
http://www.millenniumhotels.com/millenniumjakarta/ u Jacarti, ili sličan
- 2 noćenja sa doručkom u hotelu The Sahid Rich 4*
http://www.therichjogjahotel.com/ u Yogyakarti, ili sličan
- 8 noćenja sa doručkom u hotelu Sadara Boutique Resort 4* http://sadararesortbali.com/ Nusa Dua, Bali ili sličan
- razgledanja prema programu sa ulaznicama
- autobuski /kombi/ prevoz klimatozovanim vozilima prema programu
- lokalni vodiči (na engleskom jeziku) prema programu
- troškove organizacije i vođstvo puta

Aranžman ne obuhvata:
- aerodromsku taksu cca. 265€ (podložna promeni)
- aerodromske takse za lokalne letove u Indoneziji cca. 50€ (podložne promeni)
- doplatu za 1/1 sobu 510€ (na upit)
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- troškovi vize 50 USD
- ostale ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti koje nisu predviđene programom putovanja
- napojnice za lokalne vodiče i vozače (oko 5 USD po osobi dnevno)
Fakultativni izleti:
* Kintamani&Ubud - celodnevni izlet sa ručkom, ulaznicama i vodičem (minimum 10 osoba) 50 USD
* Pura Luhur Tanah Lot - celodnevni izlet sa ručkom, ulaznicama i vodičem (minimum 10 osoba) 45 USD
- ostale individualne troškove putnika

KORISNE INFORMACIJE:
Službeno ime: Republika Indonesia (oko 252 miliona stanovnika)
Glavni grad: Jakarta (oko 10 miliona stanovnika)
Službeni jezik: Indonesian
Vremenska razlika: +5h (leti), +6 (zimi); Bali +6h (leti), +7 (zimi) u odnosu na srednjeevropsko vrem.
Novčana jedinica: Rupiah (Rp ili IDR) 1 EUR = 14.473 IDR; 1 USD = 13.199 IDR
Električni napon: 220 V/50 Hz, potreban adapter
Vakcinacija: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +62
Voda za piće: Konzumirati isključivo flaširanu vodu.
Klima: Indonezija ima tropsku klimu jer se proteže duž Ekvatora, a u toku godine ima dva perioda u kojima vlada monsunska klima (oktobar-novembar i januar-februar). Temperatura slabo varira tokom godine. Prosečna dnevna temperatura se kreće između 26-30°C, temperatura mora 26-27°C.

* VIZE: Za ovo putovanje državljanima Republike Srbije koji poseduju biometrijske pasoše potrebna je viza za Indoneziju. Dokumenta potrebna za turističku vizu: Formular koji se dobije u ambasadi. Pasoš koji važi bar još godinu dana od dana putovanja, dve fotografije (3.5 x 4.5 cm), rezervacija povratne avio karte, rezervacija hotela tačno za sve datume za koje tražite vizu. Viza se dobija u roku od 5 radnih dana.

PRILIKOM UPLATE REZERVACIJE PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE KOPIJU PRVE STRANE VAŽEĆEG PASOŠA. U SUPROTNOM, AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST AKO SE AVIO-KARTE ODŠAMPAJU SA POGREŠNIM IMENIMA, DOK PUTNICI SNOSE TROŠKOVE ŠTAMPANJA NOVIH KARATA.

Program je rađen na bazi od minimum 15 putnika

Napomena: CENA JE ISTAKNUTA U EVRIMA I RAĐENA JE PREMA ODNOSU 1 USD = 0.87 EUR. UKOLIKO DOĐE DO PROMENE KURSA DOLARA PREMA EVRU, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE CENE ARANŽMANA ZA ODGOVARAJUĆI IZNOS.

Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije Falcon tours, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Falcon Art Tours.