MADRID-ANDALUZIJA
MADRID-TOLEDO-KORDOBA-SEVILJA-GRANADA-MALAGA
7 DANA AVION / AUTOBUS

Polazak: 26.04.2017.
Povratak: 02.05.2017.

1. DAN Beograd – Madrid
Let za Madrid preko Ciriha u 09:40h (LX). Dolazak u Cirih u 11:35. Nastavak putovanja za Madrid u 12:25h. Dolazak u Madrid u 14:50h. Odlazak na razgledanje Madrida: obilazak glavnih ulica prestonice, avenije Paseo del Prado, Gran Via, trgovi Sibeles sa čuvenom fontanom, plaza Espanya sa spomenikom Miguelu Servantesu, trg Mayor, trg Oriente sa kraljevskom palatom, katedrala Almudena, Puerta de Toledo, Puerta de Sol- srce Madrida na kome se nalazi statua medvedice koja je simbol grada, nulta tačka od koje se računaju sve udaljenosti u Španiji, stadion Snatiago Bernabe, Puerta de Evropa... Kao ni jedan grad na svetu Španska prestonica obiluje zelenim površinama. Transfer i smeštaj u hotel. Slobodno veče za individualni obilazak grada. Noćenje.
2. DAN Madrid
Doručak. Slobodno vreme za šetnju i šoping. Preporučujemo posetu čuvenom muzeju umetnosti Prado. Muzej je osnovao Fernando VII 1818. godine, a danas se nalazi u neoklasičnoj zgradi u kojoj je smeštena jedna od najvrednijih svetskih zbirki slikarstva i kiparstva iz poseda španskih kraljeva i zatvorenih samostana. Noćenje.
3. DAN Madrid- Toledo- Kordoba (450 km)
Doručak. Napuštanje hotela. Put ka Toledu. Poseta prelepom gradu, u kome se sudaraju tri kulture – jevrejska, islamska i hrišćanska sa drugom po veličini katedralom u Španiji koja je sedište španskog nadbiskupa, poseta crkvi Svetog Tome u kojoj je čuvena El Grekova slika ” Sahrana grofa Orgaza”, razgledanje trga Zocodover. Šetnja starim delom grada uz slobodno vreme za kupovinu marcipana po kome je Toledo poznat. Nastavak puta ka Kordobi. Vožnja pored čuvenih polja vetrenjača iz Servantesovog romana o Don Kihotu. Dolazak u Kordobu u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
4. DAN Kordoba - Sevilja (150 km)
Doručak. Napuštanje hotela. Razgledanje prelepog grada, sa vodičem, koji je očuvao duh islamske umetnosti i arhitekture već više od 10 vekova. Kordoba je grad sa jednim od najlepših arhitektonskih ostvarenja, La Mezquita, danas katedrala a nekada velelepna džamija. Obilazak rimskog mosta i jevrejske četvrti. Nastavak puta ka Sevilji, smeštaj u hotel. Kraći odmor. Današnja Sevilja je moderan i bučan grad sa uobičajenom gradskom vrevom , ali i neverovatna kombinacija očuvanog nasleđa svega onoga što su za sobom ostavile različite civilizacije na Mediteranu. Pešačko razgledanje grada: Seviljska katedrala - najveća gotska katedrala u Španiji, Kraljevski dvorac – nekadašnja mavarska palata iz XIV veka koju danas španski kraljevi koriste kao rezidenciju. Obilazak parka Marije Lujze, španskog trga, Zlatne kule i starog jezgra grada sa uskim ulicama... Slobodno veče. Noćenje.
5. DAN Sevilja- Granada (250 km )
Doručak. Polazak za Granadu,koja se smatra biserom Andaluzije. Obilazak znamenitosti Granade: Capilla Real, Los Barrios, Novi Tg, Trg Bib Rambla, del Albaisin-najstariji deo Granade i najstarije naselje u čitavoj Evropi čija se starost procenjuje na dve i po hiljade godina. Povratak u hotel. Fakultativno odlazak na flamenko veče. Noćenje.
6. DAN Granada – Malaga (135km)
Doručak. Obilazak Alhambre (obavezna prijava u agenciji)- Crvene palate, remek dela mavarske arhitekture. Palata- biser među smaragdima- potiče iz četrnaestog veka i pod zaštitom je UNESCO-a. Visoka i moćna kraljevska tvrđava stoji na brdu iznad Granade(poznatom pod nazivom Zlatno brdo), koje dominira celim ovim krajem sa kojeg se pruža veličanstven pogled na Albaisin i Sijera Nevadu. Nastavak putovanja za Malagu. Dolazak u Malagu u popodnevnim satima. Obilazak Pikasovog rodnog grada: mavarske tvrđave Hibralfaro i palate Alkazaba iz XI veka, kvart Malageta, pešačka ulica Larios, katedrala, rimski teatar, Trg Mersed sa Pikasovom rodnom kućom... Smeštaj u hotel. Noćenje.
7. DAN Malaga – Beograd
Doručak. Slobodno vreme za šetnju i šoping. Odlazak na aerodrom dva sata pre poletanja. Let za Beograd preko Ciriha u 13:10h (LX). Sletanje u Cirih u 15:50h. Nastavak putovanja za Beograd u 17:35h. Dolazak u Beograd u 19:20h.


CENA ARANŽMANA: 625€

u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu AIK banke
Plativo u 8 rata /oktobar-maj/ čekovima građana
Rani booking popust -25€

Pod ranim bukingom se podrazumeva uplata rezervacije do 25.10.2016.

 

 

 

Cena aranžmana obuhvata:

-avionski prevoz Beograd-Madrid / Malaga-Beograd
-Transfer aerodrom- hotel- aerodrom
-6 noćenja sa doručkom(kontinentalni) prema programu putovanja u hotelima sa 3*
-Prevoz modernim turističkim autobusom prema itinereru
-Razgledanja prema programu sa vodičem
-Troškove organizacije i vođstvo puta

Cena aranžmana ne obuhvata:

-aerodromske takse cca 190€ (podložne promeni)
-doplata za 1/1 - 175€ (na upit)
-Flamenko veče u Granadi 30€ (show sa pićem); 60€ (show sa večerom)
-Ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti
-Alhambra- Granada 35€ (ulaznica+slušalice+vodič) – obavezna prijava i plaćanje u agenciji – minimum 20 putnika
-Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
-Individualne troškove

Ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti:
- Crkva Svetog Tome u Toledu 2,5 €
- Muzej Prado u Madridu 14€
- La Mezquita- Kordoba 8 €
- Katedrala u Sevilji 8€

Rok za prijavu: 20.03.2017. ili do popune mesta.
PRILIKOM UPLATE REZERVACIJE PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE KOPIJU PRVE STRANE VAŽEĆEG PASOŠA. U SUPROTNOM, AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST AKO SE AVIO-KARTE ODŠTAMPAJU SA POGREŠNIM IMENIMA, DOK PUTNICI SNOSE TROŠKOVE ŠTAMPANJA NOVIH KARATA. Program je rađen na bazi od minimum 35 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih, ne manjeg od 20, doplata je 60€.
Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Falcon Art Tours