ZEMLJE BENELUKSA

LUKSEMBURG - BELGIJA - HOLANDIJA

VATERLO-BRISEL-BRIŽ-GENT-ANTVERPEN-ROTERDAM-DEN HAG-AMSTERDAM
8 DANA - AUTOBUSOM


Polazak:   26.04.2018.    BEOGRAD 15:00h
                                         NOVI SAD  16:30h kod Lokomotive (ukoliko ima 10  putnika)
Povratak:  03.05.2018. 

1-2. Dan Beograd – Luksemburg 

Noćna vožnja sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Luksemburg, jednu od najmanjih ali i najbogatijih država sveta u ranim popodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada istorijskog centra grada, koji je pod zaštitom UNESCO-a: Reka Alzeta, luksemburška tvrđava, novo pozorište, katedrala Notr Dam, Konzervatorijum “Škola Evrope”, Radio Luksemburg, vijadukti, vojvodska palata… Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. Dan Luksemburg – Vaterlo - Brisel
Doručak. Polazak za Brisel sa usputnim obilaskom Vaterloa, mesta gde je održana čuvena bitka kod Vaterloa, u kojoj je poražen Napoleon Bonaparta 1815.godine. Dolazak u Brisel, nezvanično glavni grad Evropske unije. Smeštaj u hotel. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Atomium, sagrađen u obliku atoma, koji predstavlja simbol Brisela (bez ulaska), Muzejska četvrt, u kojoj se nalaze zgrada Evropskog parlamenta i zgrada Evropske komisije, katedrala Sv.Mihaila, veliki trg Grand Place sa gradskom skupštinom... Slobodno vreme. Noćenje.

4. Brisel - Briž – Gent - Brisel
Doručak. Odlazak na celodnevni obilazak Briža i Genta. Celodnevni izlet autobusom za Briž i Gent, prelepe Flandrijske gradove u severnoj Belgiji, u blizini Holandske granice, čija netaknuta srednjevekovna gradska jezgra podsećaju na oživljena platna naslikana rukom starih flamanskih majstora. Odlazak za Briž, istorijsku prestonicu Flandrije, poznatu po čipkama I umetničkim zanatima, po mnogima najlepši Flamanski grad, koji je u XIV veku bio jedan od vodećih umetničkih centara zapadne Evrope. Po dolasku obilazak znamenitosti u centru grada, koji je zbog svojih kanala i divnih gradjevina na njihovim obalama prozvan "mala severna Venecija" i uvršten na listu svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a: gradska većnica iz XIV veka, najstarija u Belgiji, katedrala, Palata pravde, bazilika Sv.Krvi, mnogobrojne kuće bogatih bankara, trgovaca i zanatlija... Nastavak putovanja za Gent – grad sa bogatom istorijom. Brojne gradjevine koje svedoče o nekadašnjem bogatstvu i slavi: Gravensten – jedna od najznačajnijih tvrđava u Belgiji, crkva Sv. Nikole, Katedrala Sv. Bava, gradska većnica, Belfort toranj... Slobodno vreme. Povratak u Brisel. Noćenje.

5. Dan Antverpen – Roterdam – Den Hag – Amsterdam
Odlazak za Antverpen veliku luku na reci Šeldi, značajan ekonomski i modni centar u Evropskim razmerama, poznat po svojim radionicama za preradu dijamanata ali i kao Rubensov rodni grad, koji je u XV veku u Flandriji, preuzeo primat od Briža na privrednom, finansijskom i umetničkom planu. Obilazak centra grada: sedmobrodna gotska katedrala Notr Dam, najveća u Belgiji, gradska većnica, centralni trg Gran Place, fontana Brabo, sedišta trgovačkih korporacija u gradjevinama iz XVIII i XIX veka... Polazak za Roterdam, grad na rukavcu Rajne i njenom ušću u Severno more - najveća luka u Evropi, grad avangardne arhitekture početkom XIX veka, potpuno razoren tokom II svetskog rata i temeljno obnovljen, sa modernim poslovnim i stambenim četvrtima, Razgledanje grada. U nastavku puta panoramsko razgledanje Haga, političkog sedišta Holandije, sedište holandske vlade i rezidencije kraljice: Parlament, Palata u kojoj kralj radi, Palata mira, WTC-a i zgrada Haškog Tribunala... Nastavak puta za Amsterdam. Dolazak u Amsterdam u večernjim satima. Smestaj u hotel. Noćenje.

6. Dan Amsterdam
Doručak. Pešačko razgledanje Amsterdama sa lokalnim vodičem: staro gradsko jezgro Rokin, Trg Dam, Spui, Rembrantplain, Stopera, Viktuelinmarkt, Nacionalni spomenik, Kraljičina palata, Nova katedrala, crkva Sv. Nikole, Rembrantova kuća i trg, Kvart crvenih fenjera. Slobodno popodne i veče. Noćenje.

7. Dan Amsterdam
Doručak. Slobodno prepodne. Preporučujemo obilazak muzeja Van Gog (www.vangoghmuseum.nl/vgm/index.jsp?lang=nl) i Rijks (www.rijksmuseum.nl/). Oko 14h fakultativni izlet do sela Zaanse Schans - tipično etno selo sa mnogim zanimljivostima, od dela gde se može videti manufaktura klompi, preko muzeja klompi i prodavnice suvenira, sireva, pa ograđenog dela sa kozama, vetrenjače koje još i rade... Oko 18 h polazak za Beč. Noćna vožnja sa usputnim pauzama prema potrebi.

8. Dan Beč-Srbija
Dolazak u Beč u jutarnjim satima. Pauza (9h). Kraće razgledanje grada:...Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u popodnevnim satima. Dolazak u mesto polaska oko ponoći.


CENA ARANŽMANA: 395€

PROMO CENA 365€ DO 10.12.2017
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Societe banke
Plativo u do 8 rata /oktobar-maj/ čekovima građana/
 

 

Aranžman obuhvata:
- Prevoz modernim turističkim autobusom (klima, TV)
- 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 2/3* u okolini Luksemburga
- 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2/3* zvezdice u širem centru Brisela
- 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2/3* u Amsterdamu
- Razgledanje gradova prema programu
- Organizaciju i i vođstvo puta

Aranžman ne obuhvata:
- doplata za 1/1 sobu 175€ - na upit
- putno osiguranje 
- Fakultativni izlet -Mini holandska tura - Zaanse Schans 25€ sa ulaznicom - (minimum 20 putnika)
- ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- individualne troškove

Ulaznice:
Vaterlo: Lavlje brdo 7€;
Briž: Mikelanđelova slika "Madona sa detetom" 2€; Bolnica Sv.Jovan 6€; Belfort kula 6€
Brisel: Muzej lepih umetnosti 8€
Gent: Belfort Gent toranj 5€; Gentski oltar (Sv.Bavo Katedrala) 4€; Zamak Gravenšten 8€
Antverpen: Rubensova kuća 6€; Rubensove slike (Katedrala) 5€
Amsterdam: Rijks muzej 15€; Van Gogov muzej 15€; Hajneken muzej 18€; Vožnja kanalima 15€