ATINA - KLASIČNA GRČKA

KLASIČNA GRČKA - ATINA Αθήνα
METEORI – KORINT – EPIDAURUS – MIKENA - DELFI
6 DANA - AUTOBUSOM

Atina je glavni grad Grčke i prefekture Atika i jedan od najpoznatijih gradova Evrope, kao i najveći grad Grčke. Vodi se kao jedan od najstarijih svetskih gradova, čija se istorija beleži preko 3400 godina. Dobila je naziv po boginji zastitnici Atini! Cesto se naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog velikog doprinosa u 5. i 4. Veku pne.Centar umetnosti, ucenja i filozofije, domovina Platonove Akademije i Aristotelovog Liceja. Atina je, takođe, rodno mesto Sokrata, Perikla, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara koji datiraju iz Antičke Grčke...

 

 

Polazak: 13.02. | 05.04.2018   Novi Sad 16:30, kod Lokomotive (ukoliko ima 10 putnika)
                                                Beograd 17:00
Povratak: 18.02. | 10.04.2018

1-2.DAN Beograd – Meteori – Atina
Polazak iz Beograda u 17:00h sa parkinga kod Hrama Sv.Save(parking do biblioteke). Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u mesto Kalambaka, koje se nalazi u podnožju Meteora. Obilazak srednjevekovnih manastira Meteora, spomenika kulture od izuzetnog značaja. Nastavak putovanja za Atinu. Dolazak u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3.DAN Atina – Korint – Epidaurus – Mikena
Doručak. Fakultativni izlet Korint-Epidaurus-Mikena. Prelazak peške preko Korintskog zaliva. Nastavak putovanja za Epidaurus. Obilazak antičkog pozorišta iz IV veka p.n.e. i muzeja. Nastavak putovanja do Mikene. Obilazak arheološkog prostora: Atrejeva riznica, Lavlja vrata, kraljevska grobnica. Povratak u Atinu u večernjim satima. Za mlađe predlažemo odlazak u jedan od najpopularnijih klubova u Kolonaki – Unique. Noćenje.
4.DAN Atina
Doručak. Panoramsko razgledanje grada: Hram Zevsa Olimpskog, Panatenajski stadion – mesto održavanja prvih savremenih Olimpijskih igara 1896. godine, Kraljevska bašta, crkva Svetog Pavla, Parlament, Numizmatički muzej Šlimana, trgovi Omonija i Sintagma, Akropolj... Slobodno popodne. Uveče fakultativno odlazak na grčko veče (večera sa muzičkim programom). Povratak u hotel. Noćenje.
5.DAN Atina – Delfi – Beograd
Doručak. Polazak za Delfi. Po dolasku obilazak arheološkog prostora – ostatak svetog puta, riznica, ostatak Apolonovog hrama, stadiona... Polazak za Beograd. Dnevna i noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora.
6.DAN Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 145€ za polazak 13.02.
CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 155€ za polazak 05.04.
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Societe banke.
Mogućnost plaćanja u do 5 rata (novembar-april) čekovima građanaAranžman obuhvata:
- prevoz modernim turisičkim autobusima (AC/TV)
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Atini (širi centar)
- razgledanje prema programu sa vodičem
- troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
- Doplatu za 1/1 sobu 45€ (na upit)
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- Fakultativne izlete - minimum 30 osoba:
*Argolida (Korint-Epidaurus-Mikena) – 45€ (sa ulaznicama)
*Grčko veče (večera sa muzičkim programom) - 30€
- Ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti
Meteori 3€, Akropolj 20€, Delfi 12€
- Boravišna taksa u Grčkoj
- Individualne troškove putnika