NOVA GODINA | MOSKVA I ST PETERBURG

Doček Nove godine u MOSKVI & SANKT PETERBURGU
8 DANA – AVIONOM

30.12.2016.-06.01.2017.

1. dan 30.12. Beograd – Moskva
Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let Aeroflota-a za Moskvu u 13:00 časova (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u 17:55 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Obilazak Moskovskog metroa (fakultativno), posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture). Noćenje.
2. dan 31.12. Moskva
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Odlazak uveče na Crveni trg (sa vodičem, metroom), na kome se tradicionalno, uz veličanstven vatromet, dočekuje Nova godina. Noćenje.
3. dan 01.01. Moskva
Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Noćenje.
4. dan 02.01. Moskva – Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Transfer do aerodroma (polazak u 15:00). Poletanje za Sankt Petersburg u 19:05 časova (let SU26). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 20:25 časova. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
5. dan 03.01. Sankt Peterburg
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori, počev od Petra I, Istorijski muzej Sankt Peterburga, čuvene tamnice. Slobodno vreme. Noćenje.
6. dan 04.01. Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata, sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa... Slobodno vreme. Noćenje.
7. dan 05.01. Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Izlet u Puškin-Carsko Selo - letnja rezidencija Ekaterine Velike, dvorac i prekrasni park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 - godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Organizacija vožnje Ruskom trojkom (u slučaju povoljnih vremenskih uslova). Slobodno vreme. Noćenje.
8. dan 06.01. Sankt Peterburg – Moskva – Beograd
Doručak (lunch paket). Transfer do aerodroma u 04:30 časova. Let za Moskvu u 07:25 časova (let SU 33). Dolazak u 08:40 časova. Poletanje za Beograd u 10:50 časova (let SU 2092). Dolazak u Beograd u 11:50 časova. Kraj usluge.usluge.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI u 1/2 sobi: 535€
Cena za decu 2-14 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj) 485€
Doplata za jednokrevetnu sobu 135€
Za treću odraslu osobu cena je ista kao za mesto u dvokrevetnoj, a smeštaj je:
- u Moskvi, u hotelu Best Western Vega 4* - u jednokrevetnoj sobi
- u St.Peterburgu, u u hotelu Moskva 4* - na dopunskom ležaju
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu AIK Banke

 

Aranžman obuhvata:
• avio prevoz  na svim relacijama letovima Aeroflota:
- 30.12. Beograd-Moskva
- 02.01. Moskva-Sankt Peterburg
- 06.01. Sankt Peterburg-Moskva-Beograd
• smeštaj u Moskvi u hotelu Best Western Vega 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom
• smeštaj u St.Peterburgu u hotelu Moskva 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom
• transfere  prema programu;
• turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga;
• usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
• troškove organizacije aranžmana.

Aranžman ne obuhvata:
• Aerodromske takse i  obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 149 €), podložno je promeni);
• Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu.
• Individualne troškove

Fakultativni program:

Moskva
•    Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata    55 EUR*
•    Sergijev pasad  (bivši Zagorsk)                40 EUR
•    Krstarenje rekom Moskvom                30 EUR
•    Obilazak Moskovskog metroa                 10 EUR

St.Peterburg
•    Petropavlovska tvrdjava                    25 EUR
•    Ermitaž                            35 EUR
•    Puškin (Carsko selo)                     45 EUR*
•    Ruska trojka                        60 EUR

U sve cene uračunato je:   vodič, autobus, ulaznice
*)  Prijavljivanje i placanje izleta u Puškin (Carsko selo) i Kremlj i Oružanu palatu obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće!
Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom.

Opisi hotela
Moskva, Hotel Best Western Vega 4*: www.hotel-vega.ru
Hotel je u sastavu nekadasnjeg kompleksa hotela Izmailovo, danas u sklopu lanca hotela Best Western. Metro stanica je na 70-80m od hotela, voznja do Sajma traje 30 minuta i ima jedno presedanje. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, trzni centar, kao i velika pijaca suvenira. Sama voznja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pesacenjem bukvalno 25 min), sto je vazno za slobodno vreme. U ovom hotelu sve vise odsedaju nasi poslovni ljudi, jer je cena povoljna, a uslovi odlicni, 2012. godine hotel je potpuno renoviran. Doručak švedski sto.
Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru
Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogucnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada.  Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*.
U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Dorucak švedski sto.

Rok za prijavu: do 30 dana pre polaska ili do popune mesta.
Program je rađen na bazi od minimum 15 putnika
Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Falcon Art Tours, licenca OTP 31/2016 od 10.02.2016.