NOVA GODINA | MOSKVA I ST PETERBURG

Doček Nove godine u MOSKVI & SANKT PETERBURGU
8 DANA – AVIONOM

29.12.2017.-05.01.2018.

1. dan    29.12.    Beograd – Moskva
Sastanak grupe dva sata pre poletanja, u 11:00 časova, na aerodromu “Nikola Tesla”. Let Aeroflota-a za Moskvu u 12:55 časova (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u 17:55 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Obilazak Moskovskog metroa (fakultativno), posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture). Noćenje.
2. dan    30.12.    Moskva
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan    31.12.    Moskva
Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme.
Odlazak uveče na Crveni trg (sa vodičem, metroom), na kome se tradicionalno, uz veličanstven vatromet, dočekuje Nova godina. Noćenje.
4. dan    01.01.    Moskva
Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, koja važi za jedan od najosvetljenijih gradova na svetu.  Noćenje.
5. dan    02.01.    Moskva – Sankt Peterburg
Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Sankt Peterburg u 09:05 časova (let SU12). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 10:30 časova. Sa aerodroma panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme.
6. dan    03.01.    Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada rasporedjenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela Buonaroti i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro  grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vreme. Noćenje.
7. dan    04.01.    Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Izlet u Puškin-Carsko Selo - letnja rezidencija Ekaterine Velike, dvorac i prekrasni park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 - godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Organizacija vožnje Ruskom trojkom (u slučaju povoljnih vremenskih uslova). Slobodno vreme. Noćenje.
8. dan    05.01.    Sankt Peterburg – Moskva – Beograd
Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma u 13:20 časova. Let za Moskvu u 16:20 časova (let SU 39). Dolazak u 17:45 časova. Poletanje za Beograd u 20:30 časova (let SU 2092). Dolazak u Beograd u 21:35 časova. Kraj usluge.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI u 1/2 sobi: 535€
Cena za decu 2-14 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj) 485€
Doplata za jednokrevetnu sobu 135€
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu

 

Aranžman obuhvata:
• avio prevoz  na svim relacijama letovima Aeroflota:
- 29.12. Beograd-Moskva
- 02.01. Moskva-Sankt Peterburg
- 05.01. Sankt Peterburg-Moskva-Beograd
• smeštaj u Moskvi u hotelu Best Western Vega 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom
• smeštaj u St.Peterburgu u hotelu Moskva 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom
• transfere  prema programu;
• turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga;
• usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
• troškove organizacije aranžmana.

Aranžman ne obuhvata:
• Aerodromske takse i  obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 161€), podložno je promeni);
• Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu.
• Individualne troškove

Fakultativni program:

Moskva
•    Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata    55 EUR*
•    Sergijev pasad  (bivši Zagorsk)                40 EUR
•    Krstarenje rekom Moskvom                35 EUR
•    Obilazak Moskovskog metroa                 10 EUR

St.Peterburg
•    Petropavlovska tvrdjava                    25 EUR
•    Ermitaž                            35 EUR
•    Puškin (Carsko selo)                     55 EUR*
•    Ruska trojka                        60 EUR

U sve cene uračunato je:   vodič, autobus, ulaznice
*)  Prijavljivanje i placanje izleta u Puškin (Carsko selo) i Kremlj i Oružanu palatu obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće!
Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom.