KAPADOKIJA | MALA AZIJA


9 DANA – AVIO / BUS | Polazak: 25.04.2018. Povratak: 03.05.2018.
KUŠADASI / EFES / MILET / PAMUKKALE / HIERAPOLIS / KONJA /
AKSARAJ / URGUP / KAPADOKIJA / ANKARA / ISTANBUL 


Kapadokija živopisna oblast, fascinirajuće prirode smeštena je naEgejskoj obli i istorijskim oblastima Male Azije. Reljef oblasti koja obuhvata sedamdesetak kvadratnih kilometara delo je najčuvenijeg skulptora-majke prirpde. Taloženjem vulkanskog pepela,erozijama i uticajem vetra nastali su neverovatni oblici i čudesne doline u kojima su progonjeni od strane rimljana prvi hrišćani našli svoje utočište, zato je drugo ime za Kapadokiju "Kolevka hrišćanstva". Ne smete propustiti putovanje kroz vreme i prostor na kome su se razvile četiri civilizacije.
Istanbul - prirodna vrata između Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mestu gde se i bukvalno susreću istok i zapad, uobličile su 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz svoju istoriju ponosito je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, prava košnica sa preko 13 miliona stanovnika, koji žive i rade na dva kontinenta, izvlačeći ono najbolje iz oba sveta...

Polazak: 25.04.2018.
Povratak: 03.05.2018.

Dan 1. Beograd | Istanbul | Izmir | Kušadasi
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre poletanja. Let za Istanbul u 08:55h. Dolazak u Istanbul u 11:40h (lokalno vreme). Nastavak putovanja letom iz Istanbula u 14:00h. Sletanje u Izmir predviđeno u 15:05h. Nastavak putovanja autobusom (šatl bus) do Kušadasija. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

Dan 2. Kušadasi | Efes | Kušadasi
Doručak. Polazak za Efes jedan od najočuvanijih antičkih gradova na svetu. Obilazak: amfiteatra, agore, Hadrijanovog hrama, Celsijusove biblioteke, ulice Karijatida... Polazak za Selčuk. Po dolasku obilazak: Bogorodičine kuće ( poslednje prebivalište gde je boravila posle Isusovog raspeća), bazilike Sv: Jovana i Artemidinog hrama, jednog od sedam svetskih čuda starog sveta. Povratak u Kušadasi. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

Dan 3. Kušadasi | Milet | Pamukkale
Doručak.Napuštanje hotela.Vožnja do Mileta koji je bio politički i kulturni centar Jonskih Grka. Obilazak lokaliteta. Po završetku razgledanja polazak za Pamukkale Po dolasku obilazak antičkog Hierapolisa: nekropole, Amfiteatar, Apolonov hram, Kleopatrino kupatilo... Uživanje na Pamukkalama – Pamučna tvrđava – jedinstveno čudo prirode sa travertinama nastalim sedimentacijom krečnjaka i kalcijuma termalne vode od 37° C. Smeštaj u hotel. Mogućnost kupanja u bazenima sa termalom vodom (plaćanje na licu mesta). Večera u hotelu. Noćenje.

Dan 4. Pamukkale | Konja | Aksaraj | Urgup (Kapadokija)
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Kapadokiju. Vožnja do mesta Konja, stare turske prestonice - sedište seldžučkog sultanata gde ja nastala poznata derviška zajednica. Obilazak mauzoleja filozofa Celaledin Rumi Mevlane, najvećeg uporišta ortodoksnog islamskog učenja i velikog učitelja i mislioca. Usput u mestu Aksaraj obilazak Sultanhana najvećeg i najstarijeg karavansaraja u Anadoliji. Dolazak u Urgup u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 5. Kapadokija
Doručak. Celodnevni obilazak Kapadokije ,,Kolevke hrišćanstva". Specifični reljef ovog područja pružao je idealne uslove gde su se u vreme velikih progona tokom II i III veka sklonili hrišćani bežeći iz Palestine. Najstarija naselja nastala su pre 4 000 godina. Obilazak Urgupa, Goreme - muzeja pod otvorenim nebom sa brojnim crkvama i manastirima, remek dela ranohrišćanske i vizantijske umetnosti – centar episkopa u vreme Vizantije. Panoramski obilazak Doline golubova. Pauza za ručak (fakultativno). Obilazak Derinkuya – podzemnog grada. Pretpostavlja se da je u njemu boravilo od 3000 do 50 000 ljudi. Poseta antičkim ostacima u mestu Pasabalar. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 6. Urgup/Avanos | Ankara
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Ankaru. Vožnja sa kratkim usputnim pauzama. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: muzej "Anadolske civilizacije" gde su hronološki izloženi eksponati od vremena paleolita do danas. Muzej je 1997. godine u Lozani dobio priznanje – prvi muzej Evrope. Obilazak Antikabira – mauzoleja osnivača moderne Turske Kemala Ataturka. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 7. Ankara | Istanbul
Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja do Istanbula sa kratkim usputnim pauzama. Po dolasku panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem: antički hipodrom - Teodosijev stub, Plava džamija, Aja sofija, Kapali čaršija, Vaseljenska patrijaršija, Valensov akvadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče - poslednja rezidencija otomanskih sultana, prelazak na azijsku stranu - brdo Čamlidža. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualni obilaske i uživanje u čarima Istanbula. Noćenje.

Dan 8. Istanbul
Doručak. Fakultativni obilazak centra Istanbula pešice u pratnji lokalnog vodiča. Polazak sa Trga Sultan Ahmed, nekadašnjeg antičkog hipodroma, obilazak Plave džamije, Aja Sofije i Topkapi palate . U popodnevnim satima fakultativno krstarenje Bosforom, nezaboravan doživljaj koji Vam u potpunosti dočarava veličanstvenost Istanbula. Mnoge gradjevine se najbolje vide sa mora: Vojna akademija, Devojačko ostrvo, vožnja između dva kontinenta... Noćenje.

Dan 9. Istanbul | Beograd
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šoping po gradu. Transfer do aerodorma. Let za Beograd u 18:45h. Dolazak u Beograd u 19:25h.

CENA ARANŽMANA: 575€

PROMO CENA 525€ DO 10.12.2017
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Societe banke
Plativo u do 8 rata /oktobar-maj/ čekovima građana

 

 

 

Aranžman obuhvata:
- avionski prevoz Beograd – Istanbul – Izmir; Istanbul - Beograd
- prevoz modernim autobusom turističke klase (klima, DVD, audio oprema, WC)
- 2 PP (open bufet) u hotelu 3* - Kušadasi
- 1 PP (open bufet) hotel 3* - Pamukkale
- 2 PP (open bufet) u hotelu 3* - Avanos/Urgup
- 1 ND (open bufet) u hotelu 3* - Ankara
- 2 ND (open bufet) u hotelu 3* - Istanbul
- razgledanja po programu u gradovima i lokalitetima u pratnji licenciranog vodiča i lokalnog vodiča (na pojedinim lokalitetima)
- troškove organizacije i vođstva puta

Aranžman ne obuhvata:
- aerodromsku taksu cca. 130€ (podložna promeni)
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- doplatu za smeštaj u 1/1 sobi/ na upit
- fakultativni obilazak Plave džamije, Aja Sofije i Topkapi palate u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jezik sa ulaznicama za Aja Sofiju i Topkapi palatu 35€ (min 20 pax)
- fakultativno krstarenje Bosforom 20€ (min 30 pax)
- ulaznice za lokalite koji se posećuju po nabavnoj ceni i plaćaju na lokalitetu po kursu na dan posete *
- ostale individualne troškove putnika

 

Ulaznice za lokalite koji se posećuju su po nabavnoj ceni i plaćaju se na lokalitetu
• Anadolski muzej civilizacija 8€ • Mevlana 3€ • Sv. Jovan 3€
• Goreme 8€ • Hierapolis 11€ • Artemidin hram – nema ulaznice
• Derinkuyu 8€ • Milet 2€ • Pergamon + žičara : Akropolj 18€
• Zelve-Pasabaglar 5€ • Efes 11€ • Troja 8€
• Sultanhan 4€ • Kuca Device Marije 6€
PRILIKOM UPLATE REZERVACIJE PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE KOPIJU PRVE STRANE VAŽEĆEG PASOŠA. U SUPROTNOM, AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST AKO SE AVIO-KARTE ODŠAMPAJU SA POGREŠNIM IMENIMA, DOK PUTNICI SNOSE TROŠKOVE ŠTAMPANJA NOVIH KARATA.
Program je rađen na bazi od minimum 40 putnika
Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga. Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja