Prvi Maj na SANTORINIJU

SANTORINI-ATINA


U samom srcu Kiklada, sa 18 km dugom vulkanskom obalom zvanom Kaldera, načičkan plavo-belim kućama, osobenim znakom, gde bela boja predstavlja slobodu a plava nepreglednu pučinu, smestio se SANTORINI, jedno od retkih grčkih ostrva koje oduzima dah. Sve je na njemu neobično, jedinstveno...od čudesnih plaža bele, crvene i crne boje, preko pravoslavnih manastira i kapela smeštenih na samim liticama brda do kojh se dolazi obeležnim kozijim stazama, do arheoloških nalazišta koja ponosno nose naziv „grčki Pompeji“. Zbog svoje jedinstvene pozicije odlikuje ga retka klima koja pogoduje najfinijim sortama grožđa, pa je vino bilo kog bukea nenadmašivo na čitavom svetu.
Stoga zaboravite sve što ste znali o Grčkoj, na ovom mestu rođenom iz vulkanske lave. Na svakom kutku, uberite plodove milosti Sv.Irini, doživite najlepši zalazak sunca ili prosto obucite belo i stopite se sa krajolikom. Santorini nije ni nalik bilo kom drugom mestu na Zemlji, on je raj usred Sredozemlja, ne bez razloga smatran vrhom potopljene Atlantide. Tirkizni biser stariji od civilizacije ponosno čeka da bude otkriven.

8 DANA – AVION

Polazak: 25.04.2017.
Povratak: 02.05.2017.

1. dan     Beograd - Atina
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre poletanja. Let za Atinu u 12:20h. Dolazak u Atinu u 14:50h. Transfer do hotela i panoramsko razgledanje Atine: trgovi Sintagma, Omonia, Parlament, Kraljevska palata, Akademija, Univerzitet, Biblioteka, Stadion, Zevsov hram, Hadrijanova kapija, Akropolj... Smeštaj u sobe. Slobodno vreme za individualno razledanje i šetnju Atinom (predlažemo obilazak Akropolja – Partenon, hram Atine Nike...).. Slobodno veče ili fakultativni odlazak na grčko veče u Plaki (večera sa muzičkim programom). Noćenje.
2. dan     Atina
Doručak. Slobodan dan za individualno razledanje i šetnju Atinom. Noćenje.
3. dan     Atina - Santorini
Rani doručak. Transfer do aerodroma. Let za Santorini u 07:00h. Predviđeni dolazak na Santorini u 07:50h. Transfer do hotela. Smeštaj u sobe hotela, koji je lociran u jednom od tradicionalnih sela na samo par stanica od Fire ili Ije, i koji će Vam rasteretiti dušu i telo nesvakidašnjim živopisnim ambijentom. Informativno upoznavanje sa Santorinijem. Slobodno vreme. Noćenje.
4-5-6-7. dan     Santorini
Doručak. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje, šetnju i uživanje u prelepom ostrvu. U slobodnom vremenu preporučujemo obilazak Kamari, starogrčke Thire, posetu vinariji sa jedinstvenim vrstama vina, specifična zbog vulkanske zemlje i egejskog vetra, odlazak na piće u mnogobrojne kafiće u gradu Thira, kao i odlazak na mesto gde se posmatra najpoznatiji na svetu zalazak sunca. Posetite vulkanska ostrva Platea Kameni i Nea kameni i zaplivajte kroz tople izvore. Posetite svetski poznato arheološko nalazište Akrotiri i popnite se do antičke Thire. Na leđima magarca pređite strmu stazu do centra Ije ili se provozajte oko Kaldere drvenim brodom. Noćenje.
8. dan     Santorini – Atina - Beograd
Rani doručak. Transfer do aerodroma. Let za Atinu u 08:20h. Dolazak u Atinu u 09:10h. Slobodno vreme na aerodromu. Let za Beograd u 15:35h. Dolazak u Beograd u 16:15h.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 495€

u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu AIK banke
Plativo u 8 rata /oktobar-maj/ čekovima građana
Rani booking popust -25€. Pod ranim bukingom se podrazumeva uplata rezervacije do 25.10.2016.

 

Aranžman obuhvata:
- avionski prevoz Beograd-Atina-Beograd
- transferi aerodrom-hotel-aerodrom
- 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu sa 3* u Atini
(širi centar) u 1/2 i 1/3 sobama
- panoramsko razgledanje Atine
- avio karta Atina-Santorini-Atina low cost avio kompanijom Ryanair (ograničene usluge u avionu) ručni-kabinski prtljag, težine do 10kg, veličine 55x40x20cm
- 5 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu Santorini Breeze,
Perivolos na Santoriniju u 1/2 i 1/3 sobama ili sličnom
- troškove organizacije i vođstva puta

Aranžman ne obuhvata:
- aerodromska taksa cca.110€ (podložna promeni)
- doplata za kofer na letu Atina-Santorini-Atina
do 15kg 35€, do 20kg 55€
- doplata za 1/1 sobu 150€ (na upit)
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- fakultativni program (minimum 15 osoba):
- ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
- Individualne troškove

 

 

PRILIKOM UPLATE REZERVACIJE PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE KOPIJU PRVE STRANE VAŽEĆEG PASOŠA. U SUPROTNOM, AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST AKO SE AVIO-KARTE ODŠTAMPAJU SA POGREŠNIM IMENIMA, DOK PUTNICI SNOSE TROŠKOVE ŠTAMPANJA NOVIH KARATA.

Program je rađen na bazi od minimum 20 putnika

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu. Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga. Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja agencije FALCON Art TOURS.