TOSKANA – RIM

FIRENCA –PIZA –SAN ĐIMINJANO – SIJENA

7 DANA AUTOBUS / AVION

Polazak: 15.04.2018.
BEOGRAD 18:00h
NOVI SAD  19:30h kod Lokomotive (ukoliko ima 10  putnika transfer do Rumske petlje)
Povratak: 21.04.2018.
 

1.-2. dan Beograd – Padova – Firenca
Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Italiju u jutarnjim časovima. Kraći odmor i obilazak Padove. Nastavak putovanja. Smeštaj u hotel u Firenci ili bližoj okolini. Noćenje.

3. dan Piza – Firenca
Doručak. Fakultativni odlazak za Pizu, gde se u okviru Campo dei Miracoli nalazi čuveni Krivi toranj. Popodne odlazak u Firencu, grad Mikilenđela, Leonarda Da Vinčija, Donatela. Firenca je kolektiva renesanse, najatraktivniji i najposećeniji turistički grad italije. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem: Piazza del Duomo, Galeri Uffizi, Ponte Vecchio, Loggia della Signoria... Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

4. dan San Điminjano – Sijena – Rim
Doručak. Obilazak srednjovekovnog gradića San Điminjano kojim dominira 14 visokih kula zbog čega se još i naziva "srednjovekovni Menhetn". Nalazi se u toskanskom predelu brda i bregova danas zaštićen kao kulturno dobro. Obilazak Sijene, grada poznat po očuvanom srednjovekovnom jezgru . Doba 13. i 14. Veka dočaraće monumentalni Trg Kampo sa Palatom publico, Trg Duomo sa sijenskom katedralom, crkva Sv. Domenika. Nastavak putovanja . Dolazak u Rim u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5. dan Rim
Doručak. Pre podne fakultativni odlazak u Vatikan. Obilazak znamenitosti Vatikana, bazilika sv. Petra u kojoj se nalazi Pieta i Mikelanđelova Sikstinska kapela. Vatikan je čuven i po trgu Sv.Petra kojeg je projektovao veliki Bernini, koji je okružen kolonadama, i sastoje se od 284 stuba poređanih u četiri reda, a na kolonadama su pak 162 statue svetaca. Slobodno popodne. Noćenje.

6. dan Rim
Doručak. Polazak autobusom u 08:00h i odlazak na pešačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem - tura „Antički i barokni Rim": Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kapidoljo, Trg Republike, Trg Barberini, Fontana di Trevi... Slobodno popodne. Povratak autobusom u hotel u 19:00h. Noćenje.

7. dan Rim – Beograd
Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let za Beograd u 20:40h. Dolazak u Beograd u 22:20h.


CENA ARANŽMANA: 285€

u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Societe banke
Plativo u 8 rata /oktobar-maj/ čekovima građana
PROMO CENA DO 10.12.2017. CENA 255€

Aranžman obuhvata :
- Prevoz autobusom turističke klase (klima, video)
- Prevoz avionom Rim – Beograd
- 2 noćenja sa doručkom /kontinentalni/ u hotelu 3* u Montekatini Terme
- 3 noćenja sa doručkom /kontinentalni/ u hotelu 3* u širem centru Rima
- Razgledanja prema programu
- Troškovi organizacije i vođstva puta

Aranžman ne obuhvata:
- Aerodromsku taksu cca. 75€ (podložna promeni)
- Doplatu za 1/1 osobu 120€ (na upit)
- Boravišnu taksu u hotelu 3* u Rimu 5€ po osobi dnevno, Montekatini Terme 3€ po osobi dnevno
- Ulaznice za kulturno – istorijske znamenitosti
- Fakultativni obilasci:
* Obilazak Pize sa vodičem – 15€ (min. 25 osoba)
* Vatikan - vodič+ulaznice+slušalice 40€ (min. 25 osoba)
* Tivoli – prevoz+ulaznice 25€ (min. 25 osoba)
- Međunarodno putno osiguranje
- Individualne troškove putnika


PRILIKOM UPLATE REZERVACIJE PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE KOPIJU PRVE STRANE VAŽEĆEG PASOŠA. U SUPROTNOM, AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST AKO SE AVIO-KARTE ODŠAMPAJU SA POGREŠNIM IMENIMA, DOK PUTNICI SNOSE TROŠKOVE ŠTAMPANJA NOVIH KARATA.
Program je rađen na bazi 40 putnika
Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cena prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u opštim uslovima putovanja agencije Falcon tours koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije