Nostalgična tura 2

Plitvice – Rovinj – Motovun – Poreč – Hum – Opatija

4 dana / 2 polupansiona - autobusom

HOTEL EDEN 4*!!!!! SPA VIKEND
Polazak:   08.03.2018.     
BEOGRAD 23:30h kod Hrama Svetog Save (Skerlićeva ulica pored biblioteke)
NOVI SAD  23:45h kod Lokomotive kombi prevoz do naplatne rampe Ruma (ukoliko ima 10  putnika)
Povratak: 11.03.2018.

1-2.DAN Beograd-Plitvička jezera-Rovinj
Noćna vožnja sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak na Plitvička jezera u jutarnjim satima. Kraći odmor. Obilazak nacionalnog parka „Plitvička jezera“, koja predstavljaju jedinstveni fenomen hidrografije. Plitvice su na listi UNESCO svetskog nasleđa još od davne 1979.godine. Nastavak putovanja do Rovinja. Dolazak i smeštaj u hotel. Na predivnoj obali Istre, tik ispod Limskog kanala nalazi se najromantičnije mesto na Mediteranu. Grad Rovinj pravo je odredište svih vas koji žudite za sentimentalnom atmosferom vremena koja su nepovratno prošla. Na Mediteranu je možete pronaći ovde, u gradu koji je svoj romantični život započeo na ostrvu čiji je skučeni prostor doveo do gradnje zbijenih kuća, uskih ulica i malih trgova, još i danas nedirnutih modernim urbanizmom. Slobodno vreme za šetnju i odmor. Večera.Noćenje.
3.DAN Rovinj-Motovun-Poreč
Doručak. Slobodno vreme za uživanje u spa centru hotela ili fakultativni polazak za Motovun i Poreč. Dolazak do parkinga ispod Motovuna. Odlazak do kapija Motovuna lokalnim prevozom. Obilazak srednjevekovnog istarskog utvrđenja, čije nastarije zidine datiraju još iz 13.i 14.veka. Nastavak putovanja za Poreč. Obilazak starog jezgra grada i Eufrazijeve bazilike koja predstavlja jedan od najlepših sačuvanih spomenika rane vizantijske umetnosti na Sredozemlju. Izgrađena je u 6.veku, u vreme biskupa Eufrazija i cara Justinijana I., a nalazi se u biskupskom kompleksu. Godine 1997. UNESCO ju je proglasio Svetskom kulturnom baštinom. Povratak u Rovinj. Slobodno popodne. Večera. Noćenje.
4.DAN Rovinj-Hum-Opatija-Beograd
Doručak. Polazak za Hum, srednjevekovni grad koji se često pominje kao najmanji grad na svetu. Ima svega 17 stanovnika i očuvane gradske institucije. U Humu je do danas sačuvan običaj "biranja župana na leto dan" kad svi muškarci iz župe u gradskoj loži urezivanjem glasova na drveni štap "raboš" biraju seoskog poglavara. Poznata je gastronomska ponuda Humske konobe, jedinog mesta gdje se može dobiti "biska", lekovita rakija od imele, pravljena prema vekovima starom receptu. Nastavak putovanja za Opatiju. Opatija,elegantna i slikovita, smeštena u Kvarnerskom zalivu, može se pohvaliti najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj. Raskošna vegetacija, blaga klima i idealan položaj privlači sve više gostiju iz celog sveta. Negovani parkovi,12 kilometara dugo osvetljeno šetalište uz obalu, aristokratske vile i hoteli doprinose neponovljivom doživljaju ovog mesta. Kontrast mora i planina, raskošno zelenilo parkova, kristalno plavo more i istorijska zdanja učinile su Opatiju biserom Jadrana. Slobodno vreme za šetnju i odmor.U popodnevnim satima polazak za Srbiju. Dnevna vožnja sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Beograd u ponoćnim satima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 129€
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke

Aranžman obuhvata:
- prevoz modernim turisičkim autobusima
- 2 POLUPANSIONA u hotelu u Rovinju – hotel EDEN 4* https://www.maistra.com/hr/hotel-eden-rovinj
- razgledanje gradova prema programu
- troškove organizacije i vođstva putovanja

Aranžman ne obuhvata:
- doplatu za 1/1 sobu 50 € (na upit)
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- fakultativni izlet Motovun-Poreč (minimum 20 osoba) 20€ (sa uključenom kartom za lokani prevoz u Motovunu i ulaznicom za Eufrazijevu baziliku)
- ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti
Plitvička jezera 110 kuna (oko 15€)
- individualne troškove putnika

Rok za prijavu: 01.02.2018. ili do popune mesta.
Program je rađen na bazi od minimum 40 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih, ne manjeg od 30, doplata je 15€.
Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Travel to Balkan OTP 100/2016.