DREVNE CIVILIZACIJE - CARSKA PERSIJA

IRAN

Teheran-Širaz-Persepolis-Jazd-Isfahan
9 dana – avion | autobus

Polazak: 28.04.2018.

Povratak: 06.05.2018.

1-2.DAN    Beograd | Istanbul | Teheran
Okupljanje putnika na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre poletanja. Let za Istanbul u 12:30h. Sletanje u Istanbul predviđeno u 15:15h. Nastavak putovanja letom za Teheran u 22:50h. Noćni let. Sletanje u Teheran 03:20h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor u jutarnjim časovima. U toku dana razgledanje Teherana: Golestan palata, Šahova džamija, teheranski bazar... Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana. Poseta nacionalnom Muzeju. Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN     Teheran | Širaz
Doručak. Jutarnji let za Širaz. Razgledanje Širaza: Pre podne obilazak Naranjesten muzeja i Roze džamije. Posle ručka u lokalnom restoranu i kraćeg odmora, obilazak Citadele Karim Kan, Vakil kupatilo i Bazara. Uveče poseta Hafezu. Smeštaj u hotel. Noćenje.
4.DAN     Širaz | Persepolis | Širaz
Doručak. Celodnevni izlet za Persepolis, prestonice moćnog Persijskog carstva. Razgledanje ostataka nekadašnje palate, čiju je gradnju započeo Darije Veliki, nastavili njegovi naslednici, a koju je srušio Aleksandar Makedonski. Obilazak i prelepih reljefa na stenama koji ukrašavaju gorbnice Ahamenidskih kraljeva u obližnjim mestima Naqsh-i Rostam. Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana. Putovanje nazad u Širaz. Noćenje..
5.DAN     Širaz | Jazd
Doručak. Napuštanje hotela i rano jutarnji polazak za Jazd, sa usputnim razgledanjem Pasargada. Od nekadašnje prestonice Persijskog carstva pre Persepolisa, ostale su iskopine – grobnica Kira Velikog, osnivača persijskog carstva i dinastije. Usputna pauza za ručak .. Po dolasku u Jazd, razgledanje grada koji se ubraja među najstarije na svetu. Stari grad je uvršten u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a, smatra se centrom zoroastrijanske religije – džamija Jami iz XIV veka, Davflatabad vrtovi, Zoroastrijanski hram vatre, Kule Tišine… Smeštaj u hotel. Noćenje.
6.DAN     Jazd | Isfahan
Doručak. Vožnja prema Isfahanu. Smeštaj u hotel i kraći odmor. Razgledanje Isfahana, prestonice Safavidske Persije – jedan od najlepših gradova Irana: Chehel Sutun palata i Jermenska četvrt sa katedralom Vank. U večernjim časovima poseta Khaju most, Sio-Se Pol. Noćenje.
7.DAN     Isfahan
Doručak. Razgledanje spomenika okruženju širokog trga Naqsh-i Jahan sa paviljonom Ali Qapu-a, šeik Lutfolahova džamija i bazaar. U večernjim časovima odlazak na vidikovac Soffeh.  Povratak u hotel. Noćenje.
8.DAN     Isfahan | Teheran
Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje jednog od najlepših gradova Irana.  U popodnevnim časovima, polazak za Teheran. Smeštaj u hotel. Noćenje.
9.DAN Teheran | Istanbul | Beograd
Rani (noćni) transfer na aerodrom. Let za Istanbul u 06:00h. Sletanje u Istanbul predviđeno u 07:55h. Nastavak putovanja letom za Beograd u 10:25h. Sletanje na aerodrom u Beogradu u 11:10h.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1195€

PROMO CENA 1115€ DO 31.10.2017.

 u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Societe banke
Plativo u 8 rata /oktobar-maj/ čekovima građana

 

 

Aranžman obuhvata:
- Avio prevoz Beograd-Istanbul-Teheran-Istanbul-Beograd
- lokalni let Teheran - Širaz
- transferi i obilasci prema programu
- 6 noćenja sa doručkom i 1 noćenje u standardnim dvokrevetnim sobama hotelima sa 4* lokalne kategorizacije.
- ulaznice za kult.-istorijske spomenike prema programu
- troškovi organizacije i vođstvo puta

Aranžman ne obuhvata:
- doplata za 1/1 sobu 295€ (na upit)
- avionske, aerodromske i administartivne takse cca 175€
- lokalne aerodromske takse (plaćaju se direktno u lokalnoj valuti)
- obavezno putno osiguranje
- viza i troškovi pribavljanja vize (cca 8500,00 dinara)
- fakultativni program
- individualne troškove

Rok za prijavu: 25.02.2018. Program je rađen na bazi od minimum 15 putnika
PRILIKOM UPLATE REZERVACIJE PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE KOPIJU PRVE STRANE VAŽEĆEG PASOŠA. U SUPROTNOM, AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST AKO SE AVIO-KARTE ODŠTAMPAJU SA POGREŠNIM IMENIMA, DOK PUTNICI SNOSE TROŠKOVE ŠTAMPANJA NOVIH KARATA.
Napomene:
Za žene su obavezne marame na glavama tokom celog dana, kao i duže suknje ili tunike sa dugim rukavima; za muškarce nisu dozvoljene kratke pantalone, a strogo je zabranjeno unošenje i konzumiranje alkohola.
PUTNICI KOJI U PASOŠU IMAJU IZRAELSKI PEČAT, NE MOGU UĆI U IRAN.
Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu.

Napomena: CENA JE ISTAKNUTA U EVRIMA I RAĐENA JE PREMA ODNOSU 1 USD = 0.85 EUR. UKOLIKO DOĐE DO PROMENE KURSA DOLARA PREMA EVRU, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE CENE ARANŽMANA ZA ODGOVARAJUĆI IZNOS.