Sijarinska banja

Sijarinska Banja se nalazi na jugu Srbije, na obalama Golemobanjske reke i u podnožju planine Goljak, na nadmorskoj visini od 520m. Udaljena je 50km od Leskovca i 330km od Beograda. Do Banje se stiže auto-putem Beograd- Niš -Leskovac, a zatim regionalnim putem Leskovac-Priština.
Sijarinska Banja je okružena brdima sa gustom hrastovom i borovom šumom, koja pokriva 50m², pa je zaštićena od vetrova i pojave magle.
Sijarinska Banja ima 26 izvora od kojih 18 imaju terapeutsku vrednost. U "Donjoj Banji" postoje sledeći izvori: Glavni izvor, Izvor za inhalaciju, Mali Gejzir, Gejzir, Rimski izvor, Borovac, Spas, Raj i Hisar. U "Gornjoj Banji" postoje sledeći izvori: Jablanica, Zdravlje, Suzica, Snežnik, tri izvora u Blatištu, Kiseljak i bušotina "B-4". Voda pojedinih izvora po svom hemijskom sastavu je različita: alkalna, kisela, gvožđevita, sa temperaturom od 68-76 ºC. Lekovite vode Sijarinske Banje imaju različitu primenu i koriste se za kupanje, piće i inhaliranje. One pomažu u lečenju hroničnih reumatskih oboljenja, kožnih oboljenja, stomačnih i bolesti žuči, oboljenja bubrega i mokraćnih puteva, anemiju i šećernu bolest, astmu i hronični bronhitis, kao i razne oblike neuroze i stanja lakše psihičke i fizičke iscrpljenosti. Poseban kuriozitet ove banje čine gejziri, koji se ubrajaju u najatraktivnije turističke vrednosti Srbije.

Hotel „GEJZER"- Specijalna bolnica za rehabilitaciju

Nosilac smeštajnih kapaciteta u Sijarinskoj Banji je hotel "Gejzer" B kategorije koji ima 277 ležaja u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim sobama i apartmanima, raspolaže TV salama, šah salom, salonima za dnevni boravak, zatvorenim bazenom sa mineralnom vodom, kupatilima sa lekovitom vodom, a okružen je zelenilom. U hotelu se nalazi medicinski blok sa savremenom medicinskom opremom za hidroterapiju, terapiju blatom, elektroterapiju, kinezi terapiju, inhaliranje i za tople kure lekovitom vodom. Zagrevanje hotelskog i medicinskog prostora vrši se putem postojećih izvora tople vode tako da je u najhladnijim zimskim danima temperatura vazduha u hotelu iznad 22 stepena.

01.09 – 30.10.2014.

01.11 – 31.12.2014.

PA

2.350,00 dinara

2.250,00 dinara

Doplata za BO dan 400,00 dinara po osobi po danu

Doplata za 1/1 sobu 600,00 dinara po danu

***PLAĆANJE U 6 RATA BEZ KAMATE ČEKOVIMA ILI PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE***

*CENE SU U DINARIMA PO OSOBI PO DANU
- U cenu pansiona (PA) je uključeno: smeštaj, ishrana (doručak, ručak, večera), boravišna taksa i osiguranje, kupanje na komplesku bazena „Gejzer" ili u zatvorenom bazenu.

- U cenu BO (bolnički) dana je uključeno: ishrana (doručak, ručak, večera), smeštaj, boravišna taksa i osiguranje, banjski list, pregledi lekara i sve terapije po preporuci lekara, korišćenje inhalatora i svih bazena u kompleksu. Nije uključeno: ručna masaža, biserna kada i korišćenje fitnes sprava.

* Za Sijarinsku banju postoji redovna autobuska linija Lasta, polazi svakog dana u 10:55h, cena povratne karte 2.320,00 dinara