ШАРГАНСКА ОСМИЦА

Мећавник – Вишеград
Једнодневни излет
Полазак: 16.05. / 20.06.2015

Ова пруга била је жила куцавица и веза Европе са Јадранским морем...Од Београда до Дубровника и Зеленике, ускоколосечном пругом од 760 мм, од 1925. до 1974. године кроз тунеле, преко мостова и кроз планинске усеке саобраћао је чувени воз "Ћира" остављајући за собом препознатљиви мирис дима парне локомотиве...
Сад...
Део ове пруге на релацији од станице Шарган Витаси до Мокре Горе, који представља јединствено градитељско дело, отргли смо од заборава и надалеко чувеном Шарганском "осмицом" поново одјекује клапарање вагона и весели жамор туриста у возу "Носталгија". Од Мокре Горе до станице Шарган Витаси проћи ћете кроз 22 тунела, преко пет мостова, савладати висинску разлику од 300 метара и све то на укупној раздаљини од 15.440 метара. За време ваше вожње имаћете прилику да са неког од пет видиковаца
сагледате богатство и лепоте природе овога краја.

06:30 часова Полазак код Храма Св.Саве (Скерлићева улица). Пауза у Овчар Бањи.
11:15 часова Укрцавање у воз „Носталгија“ на станици Шарган Витаси. Излазак на станици Мокра Гора. Ручак у живописном ресторану на железничкој станици. Слободно време за одмор и посету Дрвенграду (индивидуално).
15:00 часова Полазак за Вишеград. Обилазак старог моста, чувене ''Ћуприје на Дрини'', споменика Иве Андрићу и Андрић град, који су изградили Емир Кустурица и Влада Републике Српске по узору на камени средњевековни град инспирисан делима Иве Андрића.
18:00 часова Полазак за Београд. Долазак око 22:00 часа.

ЦЕНА АРАНЖМАНА ПО ОСОБИ: 3200,00 динара
Деца до 12 година у пратњи одрасле особе: 2900,00 динара
Плативо у 2 рате

АРАНЖМАН ОБУХВАТА:
- превоз аутобусом
- вожња музејским возом „Носталгија“
- ручак (свадбарски купус)
- обилазак Вишеграда
- трошкови организације и вођство пута

АРАНЖМАН НЕ ОБУХВАТА:
- улазница за Дрвенград:
пензионери 100,00дин; остали 250,00дин
- индивидуалне трошкове

Рок за пријаву: до попуне места
Програм је рађен на бази 40 путника
Falcon tours d.o.o. zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije Falcon tours, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Falcon Tours doo.